Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesi

Hizbullah'ın terör örgütü ilan edilmesi
Nahda Hareketi Partisi Başkanı Gannuşi:- "Hizbullah hakkında mutlak bir hüküm veremeyiz ama ona doğruları ve yanlışları olduğunu söyleyebiliriz. Suriye ve Yemen'de oynadığı rol de yanlıştır"

TUNUS (AA) - Tunus Nahda Hareketi Partisi Başkanı Raşid el-Gannuşi, Hizbullah'ın Suriye ve Yemen'de yanlış bir rol üstlendiğini söyledi.

Nahda Partisi Şura Meclisi'nin başkent Tunus'ta düzenlediği "Gençlere yönelik kamu politikaları" temalı sempozyum kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gannuşi, "Hizbullah'ın Suriye'de oynadığı rol sorun teşkil ediyor ve tartışmalara neden oluyor. Çünkü Hizbullah, Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'le ittifak kurarak yaptığı gibi Suriye'de de karşı devrime destek verdi" dedi.

Gannuşi, "Hizbullah hakkında mutlak bir hüküm veremeyiz ama ona doğruları ve yanlışları olduğunu söyleyebiliriz. Suriye ve Yemen'de oynadığı rol de yanlıştır" dedi.

Arap İçişleri Bakanları Kurulu'nun Hizbullah'ı "terörist" olarak sınıflandırmasıyla ilgili olarak Gannuşi, "Anladığımız kadarıyla kurul, Hizbullah'ı terörist örgüt olarak sınıflandırmadı. Çünkü hiç kimse Hizbullah'ın Lübnan'ın İsrail işgalinden kurtarılmasında oynadığı rolü görmezden gelemez. Bu Arapların ve dünyanın hür insanlarının doğruluğunu kabul ettiği bir gerçektir" diye konuştu.

Tunus Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yayınlanan açıklamada, Arap İçişleri Bakanları Kurulu'nun, Hizbullah'ı terörist örgütü olarak sınıflandırmadığı belirtilmişti.

Tunus'ta 2 Mart Çarşamba günü toplanan Arap İçişleri Bakanları Kurulu 33'üncü dönem toplantısının kapanışında yapılan yazılı açıklamada, "Arap İçişleri Bakanları Kurulu, terörist Hizbullah örgütünün bazı Arap ülkelerinde toplumsal barışı ve güvenliği sarsan tehlikeli çalışmaları ve uygulamalarından dolayı örgütü kınıyor" ifadelerine yer verilmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.