Hizmetli olarak girdiği kurumda 24 yıldır müdürlük yapıyor

Hizmetli olarak girdiği kurumda 24 yıldır müdürlük yapıyor
Batman Seçim Kuruluna hizmetli olarak giren ve sonrasında müdürlüğe kadar yükselen Mehmet Şirin Kurhan, azmi ve çalışkanlığıyla gençlere örnek oluyor

Batman'da yaşayan 9 çocuk babası Mehmet Şirin Kurhan, hizmetli olarak girdiği Seçim Kurulu Başkanlığında 24 yıldır müdür olarak görev yapmanın gururunu yaşıyor.

Kurhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yenidoğan köyünde 1957'de dünyaya geldiğini, 1983 yılında ilçe olan Batman'da İlçe Seçim Kurulunda açılan hizmetli alımı sınavını kazanarak işe başladığını söyledi.

Bu görevde bir süre tecrübe edindikten sonra katiplik sınavını kazandığını ve 10 yıl boyunca katiplik yaptığını ifade eden Kurhan, "Adliyedeki katiplik görevinde 10 yıllık hizmet süremi doldurduktan sonra müdürlük sınavlarına katıldım. Bu sınavda da başarılı olarak İl Seçim Kurulu Başkanlığında müdür oldum." diye konuştu.

Kurhan görevi süresince hiç bir siyasi partiye, kuruma, kişiye, imtiyazlı davranmadığını ve taraf tutmadığını vurguladı.

Gerek bireysel gerek kurumsal olarak herkese eşit mesafede durduğunu aktaran Kurhan, "Bu göreve gelmemin ve görevde durmamın tek sebebi tamamen azmim, disiplinli, özverili çalışmamdır. İlkeli ve dürüst bir şekilde çalışarak hizmetli görevinden müdürlüğe kadar yükseldim. Adliyelerde hakim ve savcılardan sonra en büyük makam yazı işleri müdürlüğüdür. Beni göreve getirenlere katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Milletvekili, yerel ve sivil toplum kuruluşlarının kongreleri gibi yüzlerce seçim geçirdiğini kaydeden Kurhan, Batman il olduktan sonra 1994 yılında yapılan yerel seçimlerin hayatında iz bıraktığını, o seçimi hiç unutmadığını anlattı. Kurhan Batman Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) seçimlerinin de her zaman çok hararetli geçtiğini aktardı.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Kurhan, şunları söyledi:

"Gurur meselesi yapmamaları lazım. Gençlerin, kimsenin direktifi, baskısı ile değil, herkese eşit mesafede, dürüst ve özverili bir şekilde çalıştıkları takdirde yapamayacakları, yükselemeyecekleri makam yoktur."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.