HOCALAR SAVAŞI

HOCALAR SAVAŞI
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Atiker Konyaspor, bugün Başakşehir’e konuk olacak. Zorlu maç, iki iyi takımın yanı sıra iki başarılı teknik adamı da karşı karşıya getireceK

Atiker Konyaspor, lige verilen milli maç arasından sonra bugün saat 13.30’da deplasmanda Başakşehir karşısına çıkacak. Milli araya Adanaspor galibiyetiyle giren yeşil-beyazlılar, son maçında Aytemiz Alanyaspor’u 5-0 mağlup eden güçlü rakibini devirip galibiyet serisi başlatmak istiyor. Zorlu maç öncesi Başakşehir 6 maçta topladığı 16 puanla lider durumdayken, Konyaspor ise 9 puanla sekizinci sırada yer alıyor.

KIYASIYA MÜCADELE

Başakşehir ile Konyaspor arasında şimdiye kadar oynanan maçlar, aralarında güçlü bir rekabet oluşturdu. İki takım resmi maçlarda 16 kez karşı karşıya gelirken; bu maçların 6’sını Başakşehir, 5’ini Konyaspor kazandı. 5 karşılaşmada ise taraflar birbirine üstünlük kuramadı. İki takım bugüne dek İstanbul’da 8 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde Başakşehir, temsilcimize karşı 4’e 2 üstünlük kurarken, 2 maç berabere bitti.

KOCAMAN VE AVCI REKABETİ

Zorlu maç öncesinde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise iki takım teknik direktörleri arasındaki rekabet… Süper Lig’in başarılı iki teknik adamı arasındaki mücadele, istatistiklere de yansıdı. Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı şimdiye kadar 6 kez birbirlerine rakip olurken; bu maçlarda birbirlerine ikişer kez üstünlük kurdular, iki maç da beraberlikle sonuçlandı. Aykut Kocaman ve Abdullah Avcı, ilk olarak 2008-09 sezonunun 3. haftasında karşı karşıya geldi. O zamanki adıyla Ankaraspor, şimdiki adıyla Osmanlıspor’un başında bulunan Aykut Kocaman, Abdullah Avcı’nın Başakşehir’ine karşı ilk mücadeleyi deplasmanda 2-1 kazandı. İkinci maç ise aynı skorla Başakşehir’in üstünlüğüyle sonuçlandı. 2011-12 sezonunda Fenerbahçe’de görev yapan Kocaman, Başakşehir’i 4-2 yenmeyi başardı. 2014-15’te bu kez Konyaspor’un başında Abdullah Avcı’ya rakip olan Aykut Kocaman, İstanbul’daki mücadeleden golsüz eşitlikle ayrılırken; 2015-16 sezonunun ilk yarısında Başakşehir Konyaspor’u 4-0 mağlup etti. Konya’daki maç ise 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

BAŞAKŞEHİR EZBER BOZUYOR

Başakşehir, ligin ilk 6 haftasında 16 puan topladı. Süper Lig'in üç puanlı sisteminde, beş şampiyon takım dışında bunu başarabilen tek takım, 2001-02 sezonundaki İstanbulspor. Şampiyon beş takımı dışında altıncı haftayı lider geçiren son takım ise, 2006-07 sezonunda Manisaspor olmuştu. Ayrıca Başakşehir ligde 15 maçtır kaybetmiyor. İstanbul ekibi en son geçtiğimiz sezonun 25. haftasında evinde Osmanlıspor’a 3-2 mağlup oldu.

KONYASPOR’DAN LİGDE TEK GALİBİYET

Atiker Konyaspor ile Başakşehir, Süper Lig’de 10 kez karşı karşıya geldi. Temsilcimiz bu maçların yalnızca birini kazanırken, 5 kez mağlup oldu ve 4 mücadele beraberlikle sonuçlandı.

SON 5 MAÇTA 1 KAZANAN

İki takım da son maçlarda birbirine üstünlük kurmakta zorlanıyor. Konyaspor ve Başakşehir arasındaki son 5 maçın dördü berabere bitti, bir maçı Başakşehir kazandı. Berabere biten 4 maçın üçünde gol olmadı. (Emre Tanrıver)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.