Hocalı katliamının 24. yılı

Hocalı katliamının 24. yılı
KONYA (AA) - AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, "Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu...

KONYA (AA) - AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, "Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır" dedi.

Poçanoğlu, il başkanlığında düzenlenen toplantıda, katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Hocalı katliamının üzerinden 24 yılın geçtiğini anımsatan Poçanoğlu, geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananların uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelindiğini ifade etti.

Hocalı'da yapılan katliamın, tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suç olduğunu belirten Poçanoğlu, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki, masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması da ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları bizlere seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil özde kardeş iki milletiz. Hocalı'da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.