Hocalı katliamının 24. yılı

Hocalı katliamının 24. yılı
Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Özdemir:- "Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir"

KARAMAN (AA) - Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Hocalı katliamının 24. yıldönümüne ilişkin, "Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir" dedi.Özdemir, yaptığı açıklamada, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 600’ü aşkın soydaşın Ermeni çeteleri tarafından toplu şekilde öldürüldüğünü belirtti.Aradan çeyrek yüzyıl geçmesine rağmen katliamın acılarının tazeliğini koruduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:"Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir. Karabağ hala Ermenistan’ın işgali altında bulunmaktadır. Tarihsel anlamda güncel sayılacak bu katliama rağmen Ermenistan ve onlar üzerinden siyaset üretmeye çalışan derin lobiler, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayı, hem suçlu hem güçlü olmayı bir şekilde başararak, Azerileri suçlayabilme pişkinliğini ve cüretini gösterebilmiştir. İnsanlık sadece medeniyeti oluşturacak üst değerlerini değil, aynı zamanda ahlaki, vicdani boyutlarıyla en temel değerlerini yitirmiştir. Hocalı katliamı ve Karabağ’ın işgali esnasında şehit olanlar başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında zulme uğrayanların acısını acımız kabul ediyor; dün gibi tazeliğini koruyan acıların bir daha yaşanmaması için vicdan sahibi herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.