Hocalı katliamının 24. yılı

Hocalı katliamının 24. yılı
Cumhurbaşkanı Erdoğan:- "Hocalı katliamı, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama, uluslararası toplumun da gereken

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hocalı katliamı, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama, uluslararası toplumun da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığından, Erdoğan'ın, Hocalı katliamının 24. yılı dolayısıyla açıklama yaptığı bildirildi.

Erdoğan, Ermenistan birliklerinin 24 yıl önce, 26 Şubat 1992'de Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine düzenledikleri saldırıda, 613 Azerbaycan vatandaşın çocuk, kadın, yaşlı ayrımı gözetilmeden zalimce katledildiğini belirtti.

Türkiye olarak, Hocalı'daki bu insanlık dışı katliamın acısının her zaman yüreklerde hissedildiğini, Azerbaycanlıların da acılarını paylaştıklarını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hocalı katliamı, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama, uluslararası toplumun da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Azerbaycan topraklarının beşte biri halen Ermenistan'ın işgali altındadır. Bir milyonu aşkın Azerbaycanlı kardeşimiz yerlerinden edilmiş durumdadır.

Ermenistan'ın çeyrek asra yakın bir süredir işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi yönündeki çağrımızı, bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz. Her zaman olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de bu haklı davada Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlılara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.