Holding yöneticileri dolandırıcılık ağı oluşturdu! 23 Milyon lira vurgun

Holding yöneticileri dolandırıcılık ağı oluşturdu! 23 Milyon lira vurgun
Aralarında bir holdingin yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilerin, kripto piyasasında para kazandıracakları ve dron fabrikası kuracakları vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürüldü

İzmir'de bir holdingin yöneticilerinin de içlerinde olduğu 30 kişi hakkında yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltı kararı verildi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüksek kar vaadiyle 30 kişiden 23 milyon lira alarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen, bir holdingin sahibi S.O, eşi S.O. ve çalışanlarının da içlerinde yer aldığı 30 şüpheliyi yakalamak için Çiğli ilçesindeki şirket binası ile bazı adreslere operasyon gerçekleştirdi.

Zanlıların satışını yaptıkları tokenle kripto piyasalarında para kazandıracaklarını ve dron fabrikası kurarak kar payı dağıtacaklarını vadettiği, bu taktiklerle yaklaşık 2 bin 500 kişiden 2,5 milyar lira topladıkları öne sürüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.