Hollanda'da AB-Ukrayna Ortaklık Anlaşması referandumu

Hollanda'da AB-Ukrayna Ortaklık Anlaşması referandumu
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, referandumda "hayır" cephesinin zaferine tepki gösterdi: - "Bu Avrupa Birliği'ne, Avrupa değerlerine saldırıdır"

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda’da, AB ile Ukrayna arasında 2014’te imzalanan Ortaklık Anlaşması'yla ilgili dün yapılan referandumu "hayır" cephesinin kazanmasına sert tepki gösterdi.

Poroşenko, yazılı açıklamasında, "Bu Avrupa Birliği'ne saldırıdır, Avrupa değerlerine saldırıdır." ifadesini kullandı.

Poroşenko, referandumun bağlayıcı olmadığına ve nihai kararı Hollanda hükümetinin vereceğine dikkati çekti.

Petro Poroşenko açıklamasında, "Ukrayna bu duruma bakmaksızın anlaşmayı uygulamaya, Avrupa Birliği ile derin ve kapsamlı bir şekilde serbest ticaret alanı oluşturma çabasına devam edecektir. Çünkü bu, Ukrayna’nın modernleşmesi ve bağımsızlığının güçlenmesinin yoludur. Avrupa’ya entegrasyon yolundan dönmeyeceğimizi vurguluyorum." ifadelerine yer verdi.

Hollanda'da Avrupa Birliği ile Ukrayna arasında 2014’te imzalanan Ortaklık Anlaşması’na ilişkin yapılan referandumu anlaşma karşıtları kazanmıştı.

Katılım oranının yüzde 32,2 olduğu, hükümete tavsiye niteliğindeki referandumda anlaşma karşıtları yüzde 61,1 oy oranına ulaşırken "evet" cephesi yüzde 38,1’de kalmıştı. Sandık başına gidenlerin yüzde 0,8'i ise boş oy kullanmıştı.

Hollanda Başbakan Mark Rutte, yaptığı açıklamada, anlaşmaya karşı olanların zafer elde ettiğini belirterek, AB ve Ukrayna dahil herkes için kabul edilebilir bir çözüm bulunması gerektiğini söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.