Hollande'ın Mısır'a yaptığı ziyaret

Hollande'ın Mısır'a yaptığı ziyaret
Fransa, Mısır için askeri telekomünikasyon uydusu inşa edecek


PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Mıısır'a yaptığı resmi ziyaret sırasında, askeri telekomünikasyon uydusu inşası konusunda anlaşma sağlandığı bildirildi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, ''iki ülkenin cumhurbaşkanı ve savunma bakanları arasında yapılan görüşmelerin ardından Fransa'nın Mısır için askeri telekomünikasyon uydusu inşa etmesi konusunda görüş birliğine vardığı'' belirtildi.

Söz konusu uydunun, Airbus Space Systems ve Thales Alenia Space şirketleri tarafından inşa edilmesi bekleniyor.

Bu uydunun maliyetinin 600 milyon avro civarında olduğu tahmin ediliyor.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, resmi ziyaret sırasında imzalanan toplam ihalelerin hacminin ise 2 milyar avroya ulaştığı kaydedildi.

Fransa'da faaliyet gösteren insan hakları dernekleri, Mısır'a yapacağı resmi ziyaret öncesi bu ülkedeki insan hakları ihlallerine sessiz kaldığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı François Hollande'ı eleştirmişti.

Mısır ile son iki yıl içinde savunma sanayi alanında önemli ihalelere imza atan Fransa, geçen yıl sonu 950 milyon avro değerinde iki ''mistral'' tipi savaş gemisi ve 5,2 milyar avro değerinde 24 savaş uçağı satmak için Mısır ile anlaşma sağlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.