Huğlu, Dünyaya ‘Ateş’ Ediyor

Huğlu, Dünyaya  ‘Ateş’ Ediyor
Köklü Geçmişe Sahip Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, Aylık 6 Bin Tüfek Üretimi ve 15 Milyon Dolara Yakın İhracatı İle Konya’dan Dünyaya Açılıyor

100 yılı aşan tüfek üretim geçmişine sahip Huğlu’da, kooperatif tarafından üretilen tüfekler bu gün dünyanın tüm bölgelerinde tercih ediliyor.

Kurumsal yapısından, teknolojik alt yapısına kadar dünya standartlarında üretim yapan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, Konya’nın tüfek üretiminde marka şehir olmasının ve savunma sanayine entegre olmasının önünü açan ana oluşumlardan. 

Bugün 25 bin metrekare alanda 400’e yakın çalışanı ile taktik, yarı otomotik, süper poze, yivli av tüfekleri üretim yapan Kooperatif, yıllık 15 milyon dolara yakın ihracat yapıyor.

Pusula Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tanık, ihracat ve üretimde rekor rakamlara ulaştıklarını ifade etti.

Tanık, “Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi olarak köklü geçmişimizden aldığımız güçle, reel rakamlarla her geçen gün daha da büyüyoruz. Küresel pandemi döneminde de üretimimiz arttı ve yatırımlarımız devam etti. Ek fabrika inşaatımızı tamamladık. Şu an kapalı 25 bin metrekarelik bir üretim sahası oluşturduk. 400’e yakın çalışanımız, teknolojik üretim parkurumuz ile aylık 6 bin tüfek üretiyoruz” dedi.

İHRACATTA YÜZDE 85 ORANINA ULAŞTIK

50 ülkeye av tüfeği gönderildiğini belirten Başkan Tanık, “İhracatta çok güçlü bir konuma geldik. Bu gün ürünlerimizin yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. 15 milyon dolara yakın ihracat rakamımız var. 50 ülkede tüfeklerimiz kullanılıyor. Dünyanın en büyük silah üreticisi olan ABD’ye rekor oranda tüfek ihraç ettik. ABD’de en çok 10 tüfek içindeyiz. Kullanıcılar Huğlu markasına güveniyor. Kendimizi ispat etmiş bir marka olduğumuz için kullanıcı sayımız her geçen gün artıyor.

RENOVA GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİ

Huğlu’nun en çok tercih edilen yarı otomatik modellerinden Renova’nın Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğinin altını çizen Başkan Tanık, bir günde 14 bin hedef kıran silah olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HEDİYE EDİLDİ

Huğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet büyükleri nezdinde de özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Tanık, “En son Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay bey Cumhurbaşkanımıza yine kooperatifimizin tüfeğini hediye etti. Kendileri bizi yakından takip ediyor ve destekliyor. Biz de teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

AR-GE MERKEZİ İLE DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ

AR-GE merkezi çalışmalarında sona gelindiğini dile getiren Tanık, “Huğlu Savunma A.Ş. şirketimiz çalışmalarına başladı. Şimdi de AR-GE merkezi kuruyoruz. Sona gelindi. İnşallah AR-GE yatırımlarımızın artması ile ürün ve teknolojide daha üst seviyeye çıkacağız” ifadelerini kullandı.

AVCILIKLA İLGİLİ YANLIŞ ALGI OLUŞTURULUYOR

Avcılıkla ilgili ön yargı ve algıların üzücü dereceye ulaştığını ifade eden Tanık, “Avcılık bize atadan gelmiş bir gelenektir. Avcılar ‘cani’ değildir. Avcılar devlete vergi ödeyen, sabıkası olmayan ve sağlık durumu yerinde olan ve doğaya katkısı olan insanlardır. Avcılığı yeni neslimiz yanlış algılarla negatif görüyor. Maalesef bu bizi üzüyor. Avcı adam illegal iş yapmaz, doğanın gereği avlanır. Tüm işleri resmidir. Vatandaşlarımızdan bu noktada avcılığa ve avcılarımıza sahip çıkmalarına rica ediyoruz” diye konuştu. (İBRAHİM ÇİÇEKÇİ)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.