Hülya Avşar: Suriyeli Sığınmacılar Ülkelerine Dönmeyecek

Hülya Avşar: Suriyeli Sığınmacılar Ülkelerine Dönmeyecek
Suruç'ta Suriyeli sığınmacıları ziyaret eden Hülya Avşar, bölgedeki izlenimlerini "Suriyeli sığınmacıların geri döneceğine inanmıyorum" sözleriyle aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Suruç'a giderek Suriyeli sığınmacıları ziyaret eden Hülya Avşar, Ahmet Hakan'ın programında izlenimlerini anlattı, Suriyelilerin yaşam şartlarını değerlendirdi.

"GERİ DÖNECEKLERİNE İNANMIYORUM"

Suriyelilerin geri döneceklerine inanmadığını söyleyen Avşar, "Halktan biri olarak söylüyorum. Hiçbir Suriyelinin ülkesine döneceğine inanmıyorum. Zaten Türkiye'ye gelip de dönen bir insan çok az gördüm. Biz yıllar sonra bunu konuşuyor olacağız ya da olaylar kendiliğinden çözüme ulaşmış olacak gibi geliyor bana." diye konuştu.

"HEPSİNİN KARNI DOYUYOR"

Suruç'taki tabloya ilişkin de değerlendirmede bulunan Hülya Avşar "Kamplar 200 bin kişi var. Gördüğüm kadarıyla bazıları çadır kentlerde bazıları da apartmanlarda yaşıyorlar. Yaşam şartları çok iyiydi. Hepsinin karnı doyuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.