Hünnap kansere karşı koruyucu

Hünnap kansere karşı koruyucu
İlçe girişinde Demirci Kaymakamı Ati la Kantay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından karşılanan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş kaymakamlık ziyaretinin ardından Güldürdek Mesire alanına geçerek

Vali Bektaş ardından, Demirci Kaymakamı Atila Kantay ve beraberinde kurum amirleri ile Söğütçük mahallesine geçerek ilçenin meşhur meyvesi olan hünnap bahçelerinde incelemelerde bulundu.


KANSERE KARŞI KORUYUCU

Hünnap meyvesi bahçesinde üreticilerle sohbet eden Vali Erdoğan Bektaş'a Demirci Kaymakamı Atila Kantay ve Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi hünnap meyvesinin yetiştirilmesi ve faydaları hakkında bilgi verdi. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi konuşmasında, "Hünnap ilimizde ve ülkemizde fazla bilinmemekle birlikte ilimizde Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde yaklaşık olarak 20 Bin ağacımız ve yaklaşık olarak ta 35 ton üretimle birlikte herhangi bir pazarlama sorunu olmayan bir meyvemizdir.
Hünnap'ın bazı kanser hastalıklarına karşı koruyucu türden faydaları olunduğu bilinmektedir." dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, geçtiğimiz hafta göreve başlayan Demirci Kaymakamı Atila Kantay'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunup ilçenin meşhur meyvesi olan Hünnap bahçelerinde incelemelerde bulundu.

ÜRETİMİ KOLAY

Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Hünnap meyvesinin üzerim kolaylığı bakımından büyük avantaj sağladığını belirtti.
Kaymakam Kantay, "Demirci ilçemizde göreve başlamamın ikinci haftasında bu tür değerli bir çalışmayı yapan mahallemizde olmaktan gurur duyuyorum. Göreve başlar başlamaz ilçemizde hünnap meyvesinin yetiştirildiğini duydum.
Sayın Valimiz ilçemize gelmeden önce arkadaşlarımla hünnabın artı ve eksi özelliklerini analiz etmeye çalıştık. İlk bakışta dikkati çeken sıfır ilaç denilecek kadar ilaçlama ve hormon istememesi maliyetleri oldukça düşürüyor.
Onun dışında raf ömrünün uzun olması vc paketlemeye uygun olması artı özellikleri birde fidanın fidanlıkta yetiştirme olmadan dibinde ki çeliklerden üzerim kolaylığı büyük avantaj. Kendi kanaatimde bölge halkının yatkın olması ve çalışkan olmaları inşallah Sayın Valimizin desteğiyle de hünnap yetiştiriciliği arzu edilen boyutlara kısa sürede ulaşılacaktır" dedi.Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise konuşmasında, "Manisa'nın en uzak bir köyü ve üç ilin buluştuğu Söğütçük köyündeyiz ve Manisa'dan daha güzel bir coğrafyanın da içerisinde bulunmakta son derece mutluyum.
Hünnap'ı bende yeni tanıdım inşallah fidan işini de çözmeye çalışacağız. Bu fidanın üretilmesinde öncülük üreticilerimize teşekkür ediyorum." dedi. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ta belediye olarak destek verebileceklerini kaydetti.
Söğütçük halkı da hünnabın ceviz ve benzeri ürünlerden daha avantajlı olduğunu belirterek hünnabın bir an önce bölgede yaygınlaşmasını talep ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.