Hurtado imzaladı

Hurtado imzaladı
Konyaspor, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil-beyazlılar, son olarak Vitoria Guimaraes forması giyen orta saha oyuncusu Paolo Hurtado’yu renklerine bağladı

Müzesinde Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa bulunduran Atiker Konyaspor, yeni sezona bomba gibi giriyor. Anadolu Kartalı, Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes’te yılın futbolcusu seçilen Paolo Hurtado’yu transfer etti. Şu ana kadar Anadolu Selçukspor’dan kaleci Mücahit Atalay, Trabzonspor’dan stoper Uğur Demirok, Boluspor’dan kaleci Ertuğrul Taşkıran, Zorya’dan sol bek - stoper Yevhen Opanasenko, Partizan’dan orta saha Marko Jevtovic ve Werder Bremen’den stoper Fallou Diagne’yi kadrosuna katan yeşil-beyazlılar, son olarak Vitoria Guimaraes’in 10 numarası olan Paolo Hurtado’yu renklerine bağladı. Konyaspor, 28 yaşındaki oyuncuyla 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

GARECA’NIN EN ÖNEMLİ KOZU

Paolo Hurtado, milli takım kariyerinde de yükselen bir grafik çiziyor. 10 numara mevkiinde ve kanatlarda görev yapabilen 28 yaşındaki futbolcu, Peru futbol takımının teknik patronu Ricardo Gareca'nın da en önemli kozlarından birisi olarak dikkatleri çekiyor.

GUİMARAES’TE YILIN OYUNCUSU

Anadolu Kartalı ile sözleşme imzalayarak resmen Konyasporlu olan Perulu futbolcu Paolo Hurtado, Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes’te yılın oyuncusu seçilmişti. Başarılı futbolcu, gösterdiği performansla birçok Avrupa ekibinin de radarına girmeyi başarmıştı.

dsc_9461-2.jpg

TÜRKİYE’DEKİ 8. PERULU

Konyaspor’un yeni transferi Paolo Hurtado, Türkiye’ye gelen 8. Perulu oyuncu oldu. Türkiye’ye ilk Perulu oyuncuyu 1993 yılında Beşiktaş Manassero’yu transfer ederek getirmişti. Beşiktaş’ın ardından 1996 yılında Ankaragücü Ronald Baroni’yi renklerine bağlayarak listenin 2. sırasına girmişti. Yine Beşiktaş’ın 1998 yılındaki transferi Chemo del Solar listeyi takip ederken, Trabzonspor’un 2001 yılındaki transferi Santiago Salazar da yılın en iyilerinden birisiydi. Türkiye’ye gelen Perulu oyuncular listesi, Ysrael Zúñiga (Bursaspor-2008), Andrés Mendoza (Diyarbakırspor-2009) ve Luis Advíncula (Bursaspor-2015) şeklinde son buluyor.

Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.