Husiler, "Suriye Büyükelçisi" atadı

Husiler, "Suriye Büyükelçisi" atadı
"Devrim Komitesi" Başkan Yardımcısı Nayif Ahmed el-Ganis, sözde "Yemen'in Suriye Büyükelçisi" tayin edildi

SANA (AA) - Yemen'de Husilerin sözde "Yemen'in Suriye Büyükelçisini" tayin ettiği bildirildi.

Yemen'de Husilerin kontrolündeki resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Husiler tarafından yönetime el konularak tek taraflı oluşturulan "Devrim Komitesi"nin 89 nolu kararı gereğince, "Devrim Komitesi" Başkan Yardımcısı Nayif Ahmed el-Ganis, Yemen Cumhuriyeti'nin Suriye Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi tayin edildi.

Yemen'deki Baas Partisi yöneticileriden Gamis, Husilerin Şam, Tahran ve Lübnan'a gönderdiği heyetlere başkanlık yapmıştı.

Yemen Cumhurbaşkanlığı ile Suriye'den konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Esed rejimine destek veren İran'ın en önemli müttefiklerinden Husiler ile Suriye rejimi arasında güçlü ilişkiler var.

Yemen'in eski Suriye Büyükelçisi Abdulvahhab Tavaf'ın görevinden istifa ederek Ali Abdullah Salih rejimini deviren gençlik devrim hareketine katılmasının ardından Yemen ile Suriye arasındaki diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesine indi.

Husilerin başkent Sana'da kontrolü sağlaması ve diplomatik temsilciliklerin buradan ayrılmasından sonra Husiler ile Suriye'nin Sana'daki Maslahatgüzarı El-Hakem Dendi arasında karşılıklı ziyaret gerçekleşmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.