Hz. Muhammed Allah'ın Elçisi' filminin yayın tarihi belli oldu

Hz. Muhammed Allah'ın Elçisi' filminin yayın tarihi belli oldu
İslam’ın doğuşunu ve Hazreti Muhammed’in hayatını beyaz perdeye yansıtan “Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi” filminin TV'de yayın tarihi belli oldu. Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi filmi hangi kanalda yayınlanacak?

İslam’ın doğuşunu ve Hazreti Muhammed’in hayatını beyaz perdeye yansıtan “Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi” filmi 6 Haziran Salı günü saat 20.45’te ATV'de ekranlara gelecek.

30 milyon dolarlık bütçeyle İran tarihinin en yüksek bütçeli filmi olan yapım; 'Cennetin Çocukları', 'Cennetin Rengi, 'Serçelerin Şarkısı', 'Baran' gibi filmlerin yönetmeni, uluslararası alanda tanınan sinemacı Mecid Mecidi'nin imzasını taşıyor.

Film bir üçlemenin ilk ayağı ve Hz. Muhammed(s.a.v)’in hayatının çocukluk evresini anlatıyor.

Çekimi yedi yıl süren film, Mustafa Akkad'ın 1977 yapımı, Anthony Queen'in de rol aldığı 'Çağrı' filminden sonraki bu en büyük bütçeli film olma özelliğini taşıyor.

Film, İslam dünyasında büyük oranda kabul görmekle birlikte çeşitli tepkileri de beraberinde getirdi.

Filme Hayrettin Karaman’dan tam not

Sinemalarda vizyona girdikten sonra bazı tartışmalara neden olan “Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi” filmi için Hayrettin Karaman tam not vermişti.

Film vizyona girmeden önce Türkiye'de özel bir gösterimle 4 kişi filmi izlemişti. Filmin Cannes Film Festivali kopyasını izleyenlerden biri olan Hayrettin Karaman filmin İslami hassasiyetlere dikkat edilerek çekildiğini söylemişti. Filmin İslamiyet'in doğru anlaşılması bakımından doğru olduğunu söyleyen Karaman şöyle devam etmişti: “Bu çerçevede hassasiyetlere dikkat edildiğini gördüm.Peygamberimizin suretinin doğrudan bir insan tarafından gösterilmemesi gerekir. Bu filmde de bu hassasiyete dikkat edilerek, efendimizin yüzünün hiçbir şekilde gösterilmediğini gördüm. Bu film ümmete ve dünyaya ne kazandırır diyerek izlenimde bulundum. Müspet düşünceler vereceği kanaatine vardım. Zaten yönetmenin bu filmi yapma gerekçelerinden bir tanesi de, İslamofobinin dünyada yaygınlaştırılması ve Peygamberimizle alakalı karikatürler ve benzeri kampanyaların yanlışlığını ortaya çıkarmak. Bu açıdan önemli bir film olmuş” dedi.

HER KESİM İZLEYEBİLİR

Yazar İhsan Kabil de filmi değerlendirerek, genel itibariyle ağır bir gidişata sahip olan filmde animasyon ve aksiyon sahnelerinin yer aldığını söylemişti. Kabil, 30 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen filmi, ilgili, ilgisiz her kesimin izleyebilebileceğini söyleyerek, şunları aktarmıştı: “Mecid Mecidi, 'Çağrı' filminden sonra gönül rahatlığıyla 'olmuş', diyebileceğimiz bir film ortaya koymuş. Sosyal panaromayı çok iyi vermiş. Filmde, batı dünyası ve izleyicisini çekecek unsurlar da mevcut.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.