ICE, Londra Borsası için teklif hazırlığı yapıyor

ICE, Londra Borsası için teklif hazırlığı yapıyor
New York Borsası'nın sahibi Intercontinental Exchange, Londra Borsası Grubu’nu satın almak için teklif yapmayı planladıklarını açıkladı

LONDRA (AA) - Intercontinental Exchange (ICE), Londra Borsası Grubu’nu (LSEG) satın almak için teklif yapmayı planladıklarını açıkladı.

ICE yazılı bir açıklama yaparak Londra Borsası Grubu (LSEG) için teklif hazırlığı yaptıklarına ilişkin uluslararası medyada yer alan iddiaları doğruladı.

Açıklamada, “ICE, Londra Borsası Grubu için teklif yapmayı değerlendirdiğini doğrulamaktadır. Henüz LSEG Yönetim Kurulu ile iletişim geçilmedi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada LSEG için teklifin yapılması konusunda bir kesinlik olmadığı, konuya ilişkin nihai kararın henüz verilmediği ve gerekli açıklamanın uygun zamanda yeniden yapılacağı kaydedildi.

İngiltere’deki mevcut düzenlemeler çerçevesinde Intercontinental Exchange’in Londra Borsası Grubu’na ilişkin nihai teklifini yapıp yapmayacağını 29 Mart Salı günü saat 17:00’e kadar açıklaması gerekiyor.

2000 yılında ABD'nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’da kurulan Intercontinental Exchange, New York Borsası (NYSE) ile birlikte toplam 11 borsanın ve 6 takas kurumun da sahibi konumunda.

Öte yandan geçen hafta Londra Borsası ve Alman “Deutsche Börse” birleşmek üzere detaylı görüşmeleri yürüttüklerini açıklamıştı.

Deutsche Börse, 26 Şubat’ta yeni bir açıklama yaparak “potansiyel birleşmenin ana maddeleri üzerinde” anlaşıldığını duyurmuştu.

Londra Borsası ve Deutsche Börse arasında nihai anlaşmanın sağlanması durumunda yeni kurulacak şirkette Deutsche Börse hissedarlarının yüzde 54,4, Londra Borsası’nın hissedarların ise yüzde 45,6 hisse payına sahip olması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.