İdil'deki terör saldırısı

İdil'deki terör saldırısı
Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Veysi Kakı memleketi Mersin'de toprağa verildi- Şehit oğlunu son yolculuğuna uğurlamak için cenaze aracına binen anneyi, kadın bir polis yol boyunca sarılar

MERSİN (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Veysi Kakı, memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törenin ardından uçakla Adana Havalimanı'na uğurlanan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, karayoluyla memleketi Mersin'e getirildi.

Şehidin cenazesi, merkez Toroslar ilçesi Çağdaşkent Mahallesi Metrokent Sitesi'ndeki babaocağında helallik alınmasının ardından, törenin düzenleneceği Muğdat Camisi'ne getirildi.

Cenazenin getirilmesi sırasında vatandaşlar terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehit yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin babası Yılmaz Kakı güçlükle ayakta durabilirken annesi Yıldız Kakı ise "Oğlumun mürüvvetini göremedim, onu evlendiremedim" diye ağıtlar yaktı.

Tören sırasında tabutun başına getirilen şehidin 6 aylık yeğeni Yiğit de dayısının fotoğrafını öptü.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, törendeki konuşmasında vatanın birliği, beraberliği ve bütünlüğü uğruna binlerce şehidin verildiğini belirterek, "Milletimizin huzurunu ve kardeşliğini bozmak isteyenler geçmişte olduğu gibi bugün de sahnedeler, gelecekte de olacaklar. Ama biz biliyoruz ki güvenlik kuvvetlerimizin inançlı mücadelesi, vatandaşlarımızın vakur duruşuyla asla emellerine ulaşamayacaklardır. Teröristler akıttıkları kanda boğulacaklardır" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Rahmi Baştuğ da vatan uğruna gerekirse binlerce şehit verip, şerefle mücadele edeceklerini söyledi.

Cenaze törenine şehidin yakınları, bazı milletvekilleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada kılınan cenaze namazının ardından tekbirler ve ağıtlar eşliğinde omuzlara alınan Kakı'nın naaşı, götürüldüğü Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bu arada, şehidin annesi Yıldız Kakı, oğlunu son yolculuğuna uğurlamak için cenaze aracına bindi. Araca binen bir kadın polis de yol boyunca anneyi, sarılarak teselli etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.