İdmanyurdu Kaptanı "Bekir Selçuk"

İdmanyurdu Kaptanı "Bekir Selçuk"
Karatay Topraklık’ta başlayan bir futbol serüveninin tesadüf eseri şekillenmesi sayesinde Konya sporuna amatörde centilmence, güzel kişiliği bırakmadan mücadele eden Bekir Selçuk konuğumuz oldu

Karatay Topraklık’ta başlayan bir futbol serüveninin tesadüf eseri şekillenmesi sayesinde Konya sporuna amatörde centilmence, güzel kişiliği bırakmadan mücadele eden Bekir Selçuk konuğumuz oldu. Futbola uzak kalmasına rağmen yine her zamanki gibi olgun ve beyefendi hali ile kimseleri incitmeden söyleşimizde sorularımıza cevap verdi. Başladığı gibi sessiz ve gösterişsiz şekilde futbol hayatını sonlandıran; senelerdir spora sadece seyirci olan değerli, çalışkan bir sporcuyu yıllar sonra Pusula Gazetesi okurlarına sunmaktan mutluyuz.

20150818_155236.jpg

RÖP: Kürşat Petekçi

Uzun süredir spordan uzaksınız. Sizi okurlarımıza hatırlatalım. Kendinizi tanıtır mısınız?

1961 Konya doğumluyum. Konya İdmanyurdu genç takımında 1978 de futbola başladım. Kromspor ile devam ettim. Orta saha oyuncusu olarak oynadım. Şu anda emekliyim.

İlk lisansınızın çıkması nasıl oldu?

1978 yılında Karatay Lisesinde okuyorken okullar arası maçta yer aldım. Maçta Hüseyin Akın Hoca beni izlemiş. Maçtan sonra okuldan arkadaşım Adem, ertesi güne bir resim ve nüfus cüzdanımı getirmemi istedi. Böylece futbol hayatım başladı. Ertesi gün Amcaoğlum Konyaspor Kalecisi Ahmet Selçuk benden nüfus cüzdanımı getirmemi istedi. Konyaspor’a lisansım çıkaracaktı. Meğer akraba olduğumuzu bilen arkadaşlar abime söylemişler. Nüfus cüzdanımı verdiğimi söyleyince hayırlı olsun dedi. Bir gün ile Konya İdmanyurdu hayatım başladı.

 

bekir1.jpg

Okul takımı ile maçlarınız nasıl sonuçlandı?

O yıl Konya Şampiyonu olduk. Ardından Denizli’de grup birincisi olduk. Antalya’ya finallere gittik. Orda da iyi maçlar çıkardık. Ama şampiyon olamadık. Takımımızda bulunan Oral Yenigün oradaki güzel maçlarından sonra Antalyaspor ile profesyonel sözleşme imzaladı ve Birinci Lig oyuncusu oldu.

Konya İdmanyurdu Genç Takımı o zaman çok kuvvetli idi. Kimlerle oynadınız?

O zaman ki kadromuz söylediğiniz gibi çok kuvvetli idi. Şu anda Kayseri Erciyesspor’un teknik adamı Alaaddin Demirözü, Metin Altınay, Mevlüt Ataseven, Adem, Nurettin, Rahmetli Ahmet, Şehamettin, Ahmet, Erdal, Kaleci Tevfik, Vedat, Seyit, Erol ve Salih vardı. En güzel arkadaşlar ile çok güzel maçlar çıkardığımıza inanıyorum.

Genç yaşınızda takım kaptanı olmak nasıl bir duygu?

O zaman Hüseyin Akın hocam beni kaptan yaptı. Bugün resimlere baktığımda kadromuzun çoğu benden büyüktü. Emeği üzerimde çok olan Hüseyin Hocam’a teşekkür ederim.

karatay1.jpg

Futbol hayatınız nasıl devam etti?

Konya İdmanyurdu genç ve amatör takımlarında 1981 yılına kadar oynadım. Konyaspor ile birleşince kadronun yoğun olması, dışarıdan transferin olması nedeniyle kadroda yer bulamam diye 1982 yılında askere gittim. 1984 yılında dönüşte Kromspor da futbola devam ettim ve Krom Mağnezitte çalışmaya başladım. Bu kulüpte 1992 yılına kadar futbola devam ettim ve burada bıraktım.

Deplasman maçlarına çok gittiniz. Isparta dönüşü yaşadığınızı anlatır mısınız?

1979 yılında Konya İdmanyurdu takımı ile Bölgesel Gruplarda oynarken Tarsus, Isparta, Mersin, Ankara gibi şehirlere deplasmana gidiyorduk. Lise öğrenimimiz devam ettiği için okul hayatımıza zor şartlar altında devam ediyorduk. Yöneticilerimiz bunu bildiklerinden bizleri bazen maç dönüşü kendi özel arabaları ile getiriyorlardı. Isparta’dan maç dönüşü Adem ile beni yöneticimiz Hasan Sarıgül arabasına aldı, sabaha okulumuza rahat yetişelim diye. Gece gelirken Eğirdir yakınlarında kaza geçirdik, arabanın camları gözlerime girdi. Epeyce okuldan ve spordan uzak kaldım. Çok şükür daha kötü bir şey olmadı.

kiy2.jpg

Bugünün futbolunu nasıl buluyorsunuz?

Bizim futbol oynadığımız dönemde imkânlar daha sınırlı idi. 3 Nolu saha da antrenmandan sonra 2 Nolu Saha ya maça çıkınca bayram yapardık. Amatör ruh ile mücadele ederdik. Bugüne bakınca spora ilgi daha çok ve fırsatlar istenirse hazırlanabiliyor. 3 Nolu sahada yağmurlu havalarda futbol topu ağırlaşır ve beton gibi olurdu. Futbolcuların kafa toplarına çıkması çok zor olurdu. Şimdi herhalde daha güzel tesisler ve malzemeler vardır.

Spor sahalarından uzaksınız galiba?

Futbolu bıraktıktan sonra artık ilgilenmedim. İş hayatı derken bu güne kadar ısrar üzerine bir tek Konyaspor-Beşiktaş maçına gittim. Futbol hayatının bütün güzelliklerini yaşadım, genç yaşta kaptan oldum, çok iyi arkadaşlarım oldu. Birlik ve bütünlük içinde deplasmanlara katıldık. Yöneticilerimden ve hocalarımdan çok destek aldım. Konyaspor ve İdmanyurdu çekişmesinin heyecanını yaşadım. Bütün bunlar bende hatıra olarak kaldı. Herkese çok teşekkür ederim.

krom1.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.