İftardan sonra tatlı krizlerine son... İşte pratik tarifler
Yayınlanma:

Sütlü irmik tatlısı her evde olan malzemelerle kısa sürede yapılan bir lezzettir. İşte irmik tatlısı tarifi...
Ramazan ayının bereketli sofralarında, iftar sonrası tatlı keyfi vazgeçilmezdir. Bu özel ayda, sevdiklerinize sunabileceğiniz, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, irmik tatlısı tam size göre. İşte, ağızda dağılan, şerbetiyle mest eden irmik tatlısı tarifi ve püf noktaları:
Malzemeler:
- Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Hamuru için:
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre vanilya
- Üzeri için:
- Ceviz, fındık veya Antep fıstığı (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Şerbetin Hazırlanması:
- Şeker ve suyu tencereye alın.
- Kaynamaya başlayınca limon dilimini ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın.
- Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamurun Hazırlanması:
- Tereyağını tencerede eritin.
- İrmiği ekleyip rengi hafif dönene kadar kavurun.
- Unu ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- Kabartma tozunu ve isteğe göre vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Hamuru ocaktan alın.
- Pişirme Aşaması:
- Hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
- Şerbeti çekene kadar bekleyin.
- Servis Önerisi:
- Tatlıyı dilimleyerek üzerine ceviz, fındık veya Antep fıstığı serpiştirin.
- Soğuk veya ılık olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- İrmiği kısık ateşte kavurmak, tatlının daha lezzetli olmasını sağlar.
- Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar.
- İsteğe göre hamurun içine rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ekleyebilirsiniz.
YAŞAM
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.