İftardan sonra tatlı krizlerine son...Pratik tarifler

İftardan sonra tatlı krizlerine son...Pratik tarifler
 Editör
Sütlü irmik tatlısı her evde olan malzemelerle kısa sürede yapılan bir lezzettir.

Pratik yapıma sahip bu tatlı, damakta bıraktığı güzel tat ile yediden yetmişe herkesin favorisi. Hafif bir tatlı alternatifi arıyorsanız sütlü irmik tatlısı yapımı deneyebilirsiniz. "Evde kısa sürede sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?''

"Bugün sizlere enfes bir irmikli sütlü tatlı tarifi vereceğim. İşte malzemeler:

1 su bardağı irmik

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi

YAPILIŞI İSE OLDUKÇA BASİT:

Bir tencerede irmiği sürekli karıştırarak kavurun, hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.

Ardından sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmaması için dikkatli olun.

Şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin.

Kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyin ve karıştırın.

Servis yapacağınız kaselere paylaştırın ve üzerlerini hindistancevizi ile süsleyerek soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!"

Bu tarif, irmikli sütlü tatlı sevenler için harika bir seçenek olabilir.

BU TARİFİN PÜF NOKTALARI:

İrmiği kavururken sürekli karıştırın, yanmamasına dikkat edin.

Sütü yavaş yavaş ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Tatlıyı kısık ateşte pişirin, sürekli karıştırarak yanmamasını sağlayın.

Soğuk servis edin.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.