Iğdır'da Gıda Zehirlenmesi

Iğdır'da Gıda Zehirlenmesi
Yedikleri köfteden zehirlenen 25 öğrenci, hastaneye kaldırıldı

IĞDIR (AA) - Iğdır'da okulda yedikleri köfteden zehirlenen 25 öğrenci, hastanede tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Nene Hatun Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yatılı eğitim gören öğrencilere, dün öğle ve akşam yemeklerinde köfte verildi.

Sabah saatlerinde derse gitmek için hazırlanan öğrenciler, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle okul yönetimine başvurdu. Diğer öğrencilerin de aynı şikayette bulunması üzerine okula ambulans çağrıldı.

Öğrenciler, ambulans ve öğretmenlerinin araçlarıyla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk yapılan müdahalede zehirlenme teşhisi konulan 25 öğrenci, tedavi altına alındı.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Aydın Çağaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Çağaç, öğrencilerin serumla ayakta tedavi edildiğini belirterek, "Öğrencilerimiz, dün akşam kıymalı bir yemek yemiş. Gece saatlerinde başlayan mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetiyle hastanemize getirildi. Şu anda teşhisleri yapıldı ve her şey kontrol altında. Hiçbir öğrencimizde ağır durum yok. Tedavileri tamamlandıktan sonra okullarına ve evlerine geri göndereceğiz" dedi.

Zehirlenen öğrencilerden Beşir Acar ise sabah saatlerinde mide bulantısı geçirdiğini anlattı.

Diğer arkadaşlarının da aynı şekilde bulantı geçirdiğini belirten Acar, "Hemen öğretmenlerimizle görüştük. Köfte yedik öğle ve akşam yemeğinde. Sabah başladı rahatsızlığımız. Şu anda daha iyiyim ama az da olsa mide bulantısı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.