İHD'li Avukatlar: Elçi'nin Öldürülmesinde Hedef Saptırılmak İsteniyor

İHD'li Avukatlar: Elçi'nin Öldürülmesinde Hedef Saptırılmak İsteniyor
Konya’da İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup avukat, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Konya’da İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup avukat, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü olaya ilişkin bir açıklama yaptı. Konya Barosu önünde yapılan açıklamada, geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetler gibi, Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin hedef saptırılmaya çalışıldığı ileri sürüldü. 
Avukatları adına açıklamayı okuyan Avukat Cihan Halıcı, “Tahir Elçi, ifade özgürlüğü kapsamında görüşlerini açıkladığı bir televizyon programı sonrasında suikasti meşrulaştırmak amacıyla planlı linç kampanyasına maruz bırakılmıştı. Bu cinayet ‘geliyorum’ diyen diğer cinayetler gibiydi. Tıpkı Hrant Dink cinayeti gibi.” dedi. 
Cinayete dair henüz hiçbir somut araştırma yapılmadan hedef saptırılmaya çalışıldığını vurgulayan Halıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tıpkı geçmişte kalan ve hala tüm gerçekliği ile ortaya çıkarılmayan cinayetlerin arkasından yapıldığı gibi cinayete dair henüz hiçbir somut araştırma yapılmadan hedef saptırılmaya çalışıldı.” 
Bir daha benzer cinayetlerin ve suikastların yaşanmamasının yolunun Tahir Elçicinayetinin gerçek sorumlularının ortaya çıkarılması ile mümkün olacağı ifade edildi. Haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.