İHH'dan Yemen'e yardım

İHH'dan Yemen'e yardım
İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının, bir yılı aşkın süredir çatışmaların yaşandığı Yemen'de geçen aydan...

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının, bir yılı aşkın süredir çatışmaların yaşandığı Yemen'de geçen aydan bu yana 10 bin kumanya dağıttığı bildirildi.

İHH'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, çatışmalar nedeniyle ciddi insani krizlerle karşı karşıya kalan Yemen'e yardımlar devam ederken, BM, ülkede 20 milyondan fazla yardıma muhtaç insanın olduğunu, son bir yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin kişinin evsiz kaldığını, yarısı sivil 6 bin kişinin öldüğünü ve 30 binden fazlasının da yaralandığını açıkladı.

Son bir yılda saldırılar ve hastalıklar nedeniyle 934 çocuğun hayatını kaybettiği, bin 356 çocuğun ise yaralandığı ifade edilen açıklamada, 2015'te bölgenin tamamına yayılan çatışmalar nedeniyle Taiz halkının en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiği kaydedildi.

Açıklamada, vakfın, Taiz halkının en acil ihtiyaç duyduğu sağlıklı içme suyu problemini çözmek için uzun süredir bölgede su dağıtımlarına devam ettiği ve su dağıtımı projesini hayata geçirdiği belirtilerek, "Bölgede 167 adet 10 bin litrelik su deposu uygun dağıtım noktaları belirlenerek şehir genelinde yerleştirilirken temiz suyun satın alınarak dağıtım noktalarına nakledilmesi için kamyonetler kullanıldı. Bir su deposundan yaklaşık 100 ailenin istifa ettiği projeden, Taiz genelindeki 167 dağıtım noktasında 120 binden fazla insan istifade etti. Proje kapsamında şehrin neredeyse tamamına su dağıtımı sağlandı." denildi.

Vaziiyye bölgesinde gıda dağıtımı yapıldığı ifade edilen açıklamada, selden etkilenen bölgelere de gıda dağıtıldığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.