İhracatta grafikler moral veriyor

İhracatta grafikler moral veriyor
ASKON Konya İl Başkan Yardımcısı Necdet Tunç, Haziran ayında Konya’daki ihracat artışının pandemi sürecinde ekonomide moral ortamı oluşturduğunu dile getirdi.

ASKON Konya İl Başkan Yardımcısı Necdet Tunç, Haziran ayında Konya’daki ihracat artışının pandemi sürecinde ekonomide moral ortamı oluşturduğunu dile getirdi

 

Anadolu Aslanları işadamları Derneği (ASKON) Konya İl Başkan Yardımcısı Necdet Tunç, ihracat rakamları üzerinden pandeminin Konya sanayisi üzerine etkilerini değerlendirdi.

Yeni normalleşme sürecinin üretim ve ihracatta artışı da beraberinde getirdiğini dile getiren Necdet Tunç, “Türkiye'nin ihracatını yüzde 15,8 artırdığı Haziran'da Konya yüzde 55,26 artırarak yeniden yüksek ihracat rakamlarına ulaşacağını gösterdi. Dünyayı etkisi altına alan küresel salgın sebebiyle uluslararası ticarette yaşanılan zor döneme rağmen ihracatta başarı sağlayan tüm tüccar ve sanayicilerimizi tebrik ediyoruz. Bu süreci en az hasarla atlatıp, hatta daha güçlü çıkmak için tek çare ihracat ve üretim. Konya sanayisi alt yapı olarak buna müsait. Her sektörden üreticilerin olduğu Konya’da yeni pazarlara yönelim sürüyor. Başarılı sonuçlar da rakamlara yansıyor” dedi.

 

ENFLASYON ÜRETİMLE DÜŞER

Enflasyon rakamlarının düşmesi için üretimin artması gerektiğini dile getiren Necdet Tunç, Haziran 2020 enflasyonun yüzde 1,13, yıllık enflasyonun ise yüzde 12,62 çıktığını vurgulayarak, “Gıdada tarladan sofraya taze sebze meyvenin gelmesiyle yaşanan düşüş enflasyonu frenlemeye yetmedi anlaşılan. Tüm alanlarda daha çok üretimi artırmazsak enflasyonu da makul seviyeye çekemeyiz. Salgından en fazla zarar gören sektörler ulaştırma, eğlence, lokanta ve otel hizmetleri olmuştu. Buralarda aylık fiyat artışı ortalamanın çok üstünde. Geçen ay ulaştırma yüzde 4,49, lokanta ve oteller 2,83 ve yüzde 2,45 ile eğlence ve kültür harcamalarında yüksek artış olmuş. Gıdada ise yüzde -1.60’lık düşüş yaşanmış. Umarım gelecek aylarda sorun yaşayan sektörlerde fiyat artışı olmaz ve gıdada bolluk devam eder. Pandemide gerileme olursa, enflasyonu körükleyen sektörlerde de düşüş olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.