İhracatta son 10 yılın en büyük rekoru elde edildi

İhracatta son 10 yılın en büyük rekoru elde edildi
Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Başkan Okka yaptığı açıklamada, “İhracat Ekim'de yüzde 15,6 artarak 13 milyar 528 milyon dolara ulaştı. Bu yılın ilk on ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 128 milyar 659 milyon dolar olan ihracat, son 12 aylık dönemde de bir önceki yıla göre yüzde 10,7 artışla 154 milyar 227 milyon dolara ulaştı. Türkiye’nin miktar bazında ihracatı da Ekim ayında yüzde 14,1 artarak 10,1 milyon ton olurken, ilk dokuz ayda yüzde 11,9 artış gösterdi. İhracatta son 10 yılın en büyük rekoru elde edilmiştir. Konya’nın ise Ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,2’lik bir artışla 139 milyon 245 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. 2017 yılı ilk 10 aylık ihracat rakamımız toplam 1 milyar 277 milyon dolar olmuştur. Konya’mız yine Ekim ayı içerisinde en fazla Irak, Almanya ve Cezayir’e ihracat gerçekleştirmiştir. Açıklanan rakamlarda da görüldüğü gibi hem ülkemizin hem de Konya’mızın ihracat oranları artarak devam etmiştir. Yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen ekonomimizin gücü ortadadır. Bu artış bizleri oldukça memnun etmiştir. Ülkemiz ve şehrimiz önümüzdeki dönemde de daha hızlı bir ivme yakalayarak ihracat artışını sürdürecek ve ekonomimiz daha da canlanacaktır. MÜSİAD Konya olarak, yeni pazar arayışları ve canlılığını koruyan pazarlarda şehrimizin payını arttırma girişimlerimiz devam edecektir. Ülkemizin ve özellikle de şehrimizin ekonomisini sırtlayan, üreten, yatırım yapan, dünya pazarlarına açılarak ülkesinin büyümesine katkı sağlayan bütün sanayici ve iş adamlarımızı kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.