"İhracatta Yeni Pazarlar" paneli

"İhracatta Yeni Pazarlar" paneli
MÜSİAD Ankara Şube Başkanı Erdal:- "Yeni reformlarla beraber ticaret odaklı bir sürece girdik. Özellikle Afrika ve Latin Amerika ülkelerine yapılan seyahatleri memnuniyetle karşılıyoruz."

ANKARA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, yeni reformlarla ticaret odaklı bir sürece girildiğini belirterek, "Özellikle Afrika ve Latin Amerika ülkelerine yapılan seyahatleri memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.
MÜSİAD, Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda "İhracatta Yeni Pazarlar" temalı panel düzenledi.
Panelde konuşan Erdal, dünyanın küresel bir krizden geçtiğini, Avro Bölgesi'nde borç krizinin hakim olduğunu ve geçen yıl bölgeye Türkiye'den yapılan ihracatın yüzde 6,5 azaldığını ifade ederek, bunlardan dolayı yeni pazar arayışına girme sorumluluklarının olduğunu söyledi.
Özellikle son 3 yıldır yurt içinde yaşanan sıkıntılardan dolayı ticaret odaklı eylemlere vakit bulamadıklarını anlatan Erdal, "Yeni reformlarla beraber ticaret odaklı yeni bir sürece girdik. Özellikle Afrika ve Latin Amerika ülkelerine yapılan seyahatleri memnuniyetle karşılıyoruz. Bizlerin de bu seyahatlerin içinde olma yükümlülüğü var." diye konuştu.
Türkiye'nin 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için katma değeri yüksek ürünler üretmesi gerektiğini işaret eden Erdal, "Şu anda bizim ürettiğimiz ürünün kilogramı 1,20 dolar civarındayken, gelişmiş, markalaşmış ülkelerde ortalama 5 dolar. Dolayısıyla biz ürünlerimizi yüksek katma değerli ürünler haline getiremezsek o pazarlarda başarılı olma şansımız yok. Bu yüzden tasarım ofislerimizden yaralanmamız lazım. Üniversite-sanayi işbirliğiyle tasarım ofislerinde tasarlanan ürünlerimizin daha kolay pazarlanacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Erdal, dış pazarlara ulaşma konusunda lobiciliğin çok önemli olduğunu, MÜSİAD üyelerinin de lobicilik faaliyetlerini artırmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.