İhvan yetkilisinden "uzlaşı" mesajı

İhvan yetkilisinden "uzlaşı" mesajı
Eski İhvan uluslararası ilişkiler sorumlusu Neda:-"Mısır ve halkı için iyilik isteyen herkese kapımı açmaya hazırım"

İSTANBUL (AA) - Eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) uluslararası ilişkiler sorumlusu Yusuf Neda'nın, Mısır Savunma Bakanı General Sıdki Subhi'nin "vatanın menfaatini kişisel menfaatlerin üstünde tutma" çağrısına olumlu karşılık verdiği bildirildi.

Neda, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a devredilmesini protesto etmek amacıyla yarın ülke genelinde düzenlenmesi beklenen gösteriler öncesinde bir mesaj yayınladı.

Neda mesajında, geçen yıl haziran ayında yayınladığı ve "Mısır ve halkı için hayır isteyen herkese kapımı açmaya hazırım" yönündeki mesajını yineledi. Mesajda, "Bizler Müslümanlar olarak, başkaları hakkında, aksi ispat oluncaya kadar hüsn-ü zan beslemekle emrolunduk." ifadesine yer verildi.

Açıklamasında, Subhi'nin geçen perşembe günü yaptığı ve "Tüm Mısırlıları vatanın menfaatini kişisel menfaatlerin üstünde tutmaya çağırıyorum. Hep birlikte Mısır'ın konumunu yüceltmek için içten ve samimi olarak çalışalım" sözlerine yer veren Neda, "Mısır'ın havasını soluyan ve komşu ülkelerde yaşananları gören herkesin Mısır'ı bu sondan kurtarmak için haklarından feragat etmesi gerektiğini" kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.