İİT'den Myanmar'a İslamofobi eleştirisi

İİT'den Myanmar'a İslamofobi eleştirisi
İİT Myanmar Özel Temsilcisi Hamid Albar: - "Myanmar'da İslamofobi sistematik biçimde yayılıyor"

BANGKOK (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Myanmar Özel Temsilcisi, Malezya'nın eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Hamid Albar, Myanmar'ı İslamofobi konusunda eleştirdi.

MalayMailOnline'nın haberine göre, Albar, Myanmar'ın yeni hükümetine, Arakan eyaletinde Müslüman azınlığı hedef alan ayrımcılığın sona erdirilmesi için ulusal uzlaşı çağrısında bulundu.

Hamid Albar, İİT'nin Myanmar Özel Temsilciliğine atanmasının, teşkilatın Myanmar'da sistematik olarak yayılan İslamofobi'ye karşı hassasiyetini ortaya koyduğunu belirterek, Myanmar'da azınlık konumundaki Arakanlı Müslümanların toplumla entegrasyonunun hayata geçirilmesi gerekliliğini vurguladı.

Albar, Myanmar hükümetinin, uluslararası toplumun bir üyesi olabilmek için önce Arakan sorununu çözmesi gerektiğini söyledi.

Ülkede 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar, "devletsiz" sayılıyor. Birleşmiş Milletler tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.