IKBY Başkanı Barzani'den Peşmerge'ye kutlama

IKBY Başkanı Barzani'den Peşmerge'ye kutlama
IKBY Başkanı Barzani, terör örgütü DAEŞ'in saldırılarını geri püskürten Peşmerge güçlerini kutladı

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, terör örgütü DAEŞ'in saldırılarını püskürtüp geri çekilmelerini sağlayan Peşmerge güçlerini kutladığı bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ militanları, bugün sabah saatlerinden bu yana Ninova iline bağlı Eski Musul ve Keske bölgelerinde birçok noktadan Peşmerge mevzilerine saldırı düzenledi. Söz konusu tüm saldırılar başarılı bir şekilde püskürtülerek, teröristlerin geri çekilmesi sağlandı" ifadesine yer verildi.

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani'nin, "Peşmerge güçlerinin teröristlere karşı elde ettikleri zaferlerden dolayı tüm Kürdistan halkı adına kendilerini kutluyorum. Çatışmanın ağırlıklı olarak yaşandığı mevzilerde yaralanan Peşmerge güçlerine hayırlı şifalar dileyerek en kısa zamanda iyileşmelerini temenni ediyorum" dediği kaydedildi.

Açıklamada, Barzani'nin, DAEŞ'in Peşmerge mevzilerine yaptığı yoğun saldırıların püskürtülmesinde önemli rol oynayan uluslararası koalisyon güçlerine de ayrıca teşekkür ettiği aktarıldı.

IKBY Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed, daha önce yaptığı açıklamada, DAEŞ'in Musul'un Keske ve Eski Musul bölgelerinde Peşmerge mevzilerine saldırısı sonucu çıkan çatışmalarda çok sayıda militanın öldürüldüğünü belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.