IKBY'de uyuşturucu operasyonu

IKBY'de uyuşturucu operasyonu
Süleymaniye Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürü Minebeg, uyuşturucu yapımında kullanılmak üzere piyasa değeri 10 milyon dolar olan 20 milyon hap ele geçirildiğini açıkladı

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentinde İran'a kaçak yollarla götürülmek istenen 10 milyon dolar değerinde hap ele geçirildiği bildirildi.

Süleymaniye Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürü Celal Minebeg, yaptığı basın açıklamasında, ele geçirilen hapların uyuşturucu madde yapımında kullanılacağını belirterek, "Süleymaniye'nin Penciwin ilçesinde İran sınıra yakın bir bölgede yapılan operasyon sonucu, 20 milyon hap ele geçirildi. Haplar, birkaç araca yüklenmiş vaziyette İran'a gönderilmeyi bekliyordu" dedi.

Operasyon kapsamında 3 kişinin de gözaltına alındığını kaydeden Minebeg, söz konusu kişilerin hapları İran'a göndereceklerini itiraf ettiğini söyledi.

Minebeg, 890 koli hapın, İran'dan transit bir şekilde IKBY'ye geldiğini vurgulayarak, "Bu haplar uyuşturucunun ham maddesini oluşturuyor. İran'da özel laboratuvarlarda işlendikten sonra uyuşturucu haplara dönüştürülüp, tekrar bölgeye sevk ediliyo. Resmi bir şekilde gümrükten geçen haplar kaçak bir şekilde tekrar İran'a gönderiliyor" ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.