IKBY'deki mali ve siyasi kriz

IKBY'deki mali ve siyasi kriz
IKBY Komela Genel Başkanı Bapir: "Daha önce başarılı tecrübelerimizi Bağdat'a taşıyacağımızı belirtiyorduk. Tam tersine şu anda gözlerimizi Bağdat'a çevirmiş durumdayız" "Bölgemizde büyük değişiklikler meydana geliyor. Bağdat'ta kimsenin burnu kanamadan m

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komela) Genel Başkanı Ali Bapir, bölgedeki siyasi krizin hemen ardından yaşanan mali krizin durumu daha da kötüleştirdiğini belirterek, kördüğüm haline gelen sorunların çözülmemesi halinde, ileride ağır bedellerin ödeneceği uyarısında bulundu.

Bapir, Süleymaniye kentinde partisi tarafından düzenlenen "3'üncü İslami Kardeşler Örgütü Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Kürt bölgesinin siyasi ve mali açıdan kötü bir süreçten geçtiğini belirtti.

Yönetimde yaşanan aksaklıkları işaret eden Bapir, "Bölgemizi kötü bir şekilde yönetiyoruz. Kürdistan bölgesi bizim elimizde ancak iki bölgeye ayrılmış durumda. Daha önce başarılı tecrübelerimizi Bağdat'a taşıyacağımızı belirtiyorduk. Tam tersine şu anda gözlerimizi Bağdat'a çevirmiş durumdayız." dedi.

Bölgede yaşanan siyasi krizin hemen ardından mali krizin baş göstermesinin durumu daha da kötüleştirdiğini vurgulayan Bapir şunları kaydetti:

"Bölgemizde büyük değişiklikler meydana geliyor. Bağdat'ta kimsenin burnu kanamadan milyonlar sokağa dökülüp gösteri yapıyor. Geride bırakıldığımızı söyleyebiliriz."

Bapir, IKBY'deki mevcut krizlerin aşılması için cesur adımların atılması gerektiğini savunarak, "Kördüğüm haline gelen sorunların çözülmemesi halinde, ileride ağır bedeller ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması gerekiyor" diyen Bapir sözlerini, "Artık başka ülkelerin sorunlarımızı çözmesini beklememiz doğru değildir. Kendi sorunlarımızdan haberdar olup, kendimiz çözmeliyiz." şeklinde tamamladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.