IKBY'deki siyasi gelişmeler

IKBY'deki siyasi gelişmeler
KYB ve IKmuhalefetin başını çeken Goran Hareketi arasında siyasi anlaşma imzalandı

ERBİL (AA) - Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi arasında siyasi anlaşma imzalandı.

KYB ve Goranlı üst düzey yetkililer, imza töreni için Talabani'nin Süleymaniye kentine bağlı Debaşan bölgesindeki evinde bir araya geldi. Talabani'nin de hazır bulunduğu törende, iki parti arasındaki anlaşmayı Goran Hareketi lideri Noşirvan Mustafa ile KYB Birinci Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul imzaladı.

Söz konusu anlaşma, bölgenin yönetim şekli, idaresi, ekonomik durumu, petrol sektörü ve bölgede yapılması beklenen referandum konusunda iki partinin ortak hareket etmesini öngörüyor. Anlaşmanın 11 bölümden oluştuğu ve 25 maddeyi içerdiği belirtildi.

KYB ile Goran Hareketi, çoğunlukla etkin oldukları Süleymaniye ilindeki siyasi çekişmelerin sona erdirilmesi için 14 Mayıs'ta politbüro düzeyinde bir araya gelerek, anlaşmanın taslağı üzerinde mutabakata vardıklarını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.