IKBY'deki siyasi ve ekonomik kriz

IKBY'deki siyasi ve ekonomik kriz
KYB Politbüro üyesi Kadir:- "Daha önce IKBY Başkanı Sayın Barzani ile yaptığımız siyasi partiler toplantısında, bölgedeki siyasi atmosferin normalleşmesi için parlamentonun etkinleştirilmesi ve parlamento başkanının görevine geri dönmesi gerektiğini söyl

SÜLEYMANİYE (AA) - Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyeleri, bölgenin siyasi ve ekonomik krizi ile olası bağımsızlık referandumunu ele almak için bir araya geldi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentinde görüşen KYB'liler, yaklaşık 3 saat basına kapalı görüştü. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen KYB Politbüro Üyesi Hakım Kadir, açıklamalarda bulundu.

Kürt bölgesindeki siyasi krizin en kısa sürede çözülmesine yönelik tavırlarını açık bir şekilde ortaya koyduklarını ifade eden Kadir, "Daha önce IKBY Başkanı Sayın Mesut Barzani ile yaptığımız siyasi partiler toplantısında, bölgedeki siyasi atmosferin normalleşmesi için parlamentonun etkinleştirilmesi ve parlamento başkanının görevine geri dönmesi gerektiğini açık bir şekilde söyledik" dedi.

Bölgede her geçen gün derinleşen ekonomik krizin halk üzerindeki etkisine de değinen Kadir, "Memurların maaşlarını düzenli alamaması, halkın durumunu gittikçe kötü bir yöne sürüklüyor. Bunun yanında genel olarak piyasa üzerinde kötü bir etkisi söz konusu. Bu durumun iyileştirilmesi ve çözülmesinden sorumlu taraf hükümettir ve ivedilikle bir çözüm bulması gerekiyor. Hükümetin bu sorunu ortadan kaldırması için köklü bir şekilde reform yapması lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Kadir, daha önce gündeme oturan bağımsızlık referandumuna ilişkin ise "Şiddetten uzak bir şekilde sonuçlanması taraftarıyız. Ancak bu sürecin başlamadan önce Kürtler arasında bir birliğin oluşturulması lazım. Tüm siyasi fikir ve görüşler Kürtlerin ortak çıklarları için seferber edilmelidir çünkü referandum herkesi ilgilendiren bir konudur" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.