İki kardeş her geçen gün eriyor!

İki kardeş her geçen gün eriyor!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden Akdemir ailesinin "Metafizer Displazi" yani gelişim bozukluğu hastalığına yakalanan 2 çocuğunun hastalığına bir türlü çare bulunamıyo

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden Akdemirailesinin "Metafizer Displazi" yani gelişim bozukluğu hastalığına yakalanan 2 çocuğununhastalığına bir türlü çare bulunamıyor.

Bitlis'in Tatvan'a bağlı Esentepe Mahallesinde kiralık bir evde ikamet eden Akdemir ailesi, son 5 yıldır "Metafizer Displazi" hastalığına yakalanan 5 yaşındaki kız çocukları Yağmur ve 8 yaşındaki erkek çocukları Kerem'i tedavi ettirmek için başvurmadıkları hastane kalmadı. Ancak her geçen gün gözleri önünde eriyen çocuklarınınhastalığına bir türlü çare bulamadılar. Hastanehastane dolaştırılan iki kardeş, hastalığın ilerlemesi nedeniyle yürüyemez duruma geldi. Anne ve babalarının sırtlarında gezdirdiği kardeşler, şimdi tedavileri için uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Çocuklarının her geçen gün gözlerinin önünde eridiğini söyleyen baba Abidin Akdemir, çocukları hangi doktora götürdülerse olumsuz sonuç aldıklarını anlattı. Çocukların tedavileri konusunda yardım beklediklerini ifade eden Abidin Akdemir, "Son 4 yıldır çocuklarımı götürmediğim hastane ve doktor kalmadı neredeyse. Nereye gittiysek kimse olumlu bir şey söylemiyor. Hep başka yerlere sevk ediyorlar. Biz kimseden parasal anlamda bir destek beklemiyoruz. Bize gereken yardımlar bir şekilde yapılıyor. Bizim tek istediğimiz,çocuklarımızın iyileşmesi. Bize en büyük yardım, çocuklarımızın sağlına kavuşmasıdır." dedi.

Kendisinin mevsimlik işçi olduğunu bu nedenle büyük ölçüde aile geçimini de sosyal yardımlaşma vakfı ve çocuklarının özürlü ile bakıcı maaşlarıyla sağladığını anlatan Abidin Akdemir, ümitlerinin her geçen gün tükendiğini, bu nedenle son bir umutla sevindirici bir haber beklediklerini sözlerine ekledi.

Anne Ceylan Akdemir ise bir çocuğunun ilkokul 3. sınıfa gittiğini, diğer çocuğunun ise henüz okula gitmediğini belirterek, "Okula giden oğlumu her gün sırtımda okula götürüp getiriyorum. Oğlumun hastalık yüzünden artık ayakları tutmuyor, ellerini ise tam olarak kullanamıyor. Bu yüzden okula gidiş gelişlerde çok sıkıntı yaşıyoruz. Okulda da arkadaşları bazen onunla dalga geçiyorlar. Oyun oynamak istiyor ancak durumu oyun oynamaya ya da koşturmaya müsait değil. Böyle olunca da oğlum Kerem çok üzülüyor ve içine kapanıyor. Kızım Yağmur da yine aynı şekilde, o da artık yürüyemez duruma geldi. Her geçen gün ikisi de eriyor. Elimizden bir şey de gelmiyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bir yandan geçim derdi diğer yandan ise bu hastalık." açıklamasında bulundu.

Tek isteklerinin iki çocuklarının bir an önce sağlıklarına kavuşması olduğunu ifade eden Ceylan Demir, "Çektiğimiz zorluk ve acıları bir Allah bilir, bir de biz biliriz. Tek temenni ve isteğimiz çocuklarımızın iyileşmesi. Başka da bir şey istemiyoruz. Ne olur bize yardım edin, bize bir çıkış kapısı gösterin. Birileri duysun sesimizi ve derdimize derman olsun ne olur." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.