İki kardeşini öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet talebi

İki kardeşini öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet talebi
Gaziantep'te geçen yıl 2 kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hayri A. hakkında hazırlanan iddianamede, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi- İddianame, Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te geçen yıl iki kız kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hayri A. hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Savcısı Bayram Kuş'un tutuklu Hayri A'nın (41) kız kardeşlerini öldürdüğü iddiasıyla hazırladığı iddianame, Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Hayri A'nın 4 kız kardeşini altınlarını çaldığı iddiasıyla sürekli hırsızlıkla itham ettiği, bu nedenle husumetli oldukları ve haklarında çok sayıda dava bulunduğu belirtildi.

Şüphelinin kardeşlerini ne zaman öldürmeye karar verdiğinin tam anlaşılmadığı, olay günü öldürmeye hazırlıklı geldiği ve öldürme kararlığı gösterdiği ifade edilen iddianamede, zanlının araçtan inerek, önce Semra A'ya (43) ateş ettiği, ardından ablasına yardım etmeye çalışan Elif Kınacı'ya (42) da ateş ettiği kaydedildi.

Zanlının bir süre elinde tüfekle bekleyerek, yaralı kadınlara yardım edilmesini engellemeye çalışıldığı vurgulanan iddianamede, şüphelinin kasten öldürme suçunu yakın akrabaya karşı işlediği gerekçesiyle ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Mağdur avukatı Metin Kınacılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cinayetin namus meselesi olmadığını, şüphelinin kız kardeşlerinden karşılıksız olarak aldığı yardımların kesilmesi üzerine, işlendiğini savundu.

Taraflar arasında 20 mahkemede suç duyurusu nedeniyle dava açıldığını belirten Kınacılar, "Bu koruma kararlarına rağmen, iki kız kardeş öldürüldü. Hatta daha sonraki duyumlarımızda diğer iki kız kardeş, Mardin'de olmayıp Gaziantep'te olsalardı, onlar da öldürülecekti." iddiasında bulundu.

- Olay

Gaziantep Şahinbey İlçesi Kolejtepe Mahallesinde 12 Aralık 2015 tarihinde marketten çıkan iki kız kardeş, Hayri A, tarafından silahlı saldırıya uğramış ve olay yerinde hayatlarını kaybetmişti. Yakalanan Hayri A. ise tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.