İki Ülke Arasında Karşılıklı Top Atışı

İki Ülke Arasında Karşılıklı Top Atışı
Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap, abonelerine geçtiği bir son dakika haberinde Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye bağlı askeri birliğe ateş açtığını bildirdi.

Kuzey Kore, sınırda rejim karşıtı propaganda yapan Güney Kore'ye ait hoparlör sistemini roketle vurdu. Seul'dan yetkililerin yaptığı açıklamada açılan ateşe "onlarca top atışı" ile karşılık verildiği bildirildi.
Ortak sınırda bu ay başında patlayan bir mayının iki Güney Koreli askerin ağır yaralanmasına yol açması, taraflar arasındaki gerilimi tırmandırmıştı. Kuzey Kore, patlayan mayınların kendileri ile bir ilgisi olmadığını açıklamış, Güney Kore ise askerlerine verilen zararın karşılıksız kalmayacağını duyurmuştu.
Güney Kore "misillime operasyonu" çerçevesinde sınırda dev hoparlörlerle propaganda çalışması başlatmış, Kuzey hoparlörün susmaması halinde vuracağı uyarısında bulunmuştu. Pyongyang böylece tehdidini fiiliyata dökmüş oldu.

KAYNAK.SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.