İki ülkede spor tarihine adını yazdırdı

İki ülkede spor tarihine adını yazdırdı
- Türkiye Kano Milli Takımı tarihinde olimpiyata katılma hakkı kazanan ilk sporcu olan Lasma Liepa, aynı zamanda Letonya'nın da bu dalda olimpiyata katılan ilk kadın sporcusu olma özelliğini taşıyor- Letonya asıllı milli sporcu Liepa:"Hem Türkiye hem de L


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Kano sporunda 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden Lasma Liepa, Türkiye'nin olimpiyatlardaki ilk kano sporcusu, Letonya'nın ise ilk kadın sporcusu olmayı başardı.

Türkiye Kano Milli Takımı'nın Letonya asıllı sporcusu Lasma Liepa, geçen yıl İtalya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda K1 200 metre kadınlar kategorisinde 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı.

Türkiye'nin kano dalında ilk sporcusu olmayı başaran 28 yaşındaki Liepa, aynı zamanda ülkesi Letonya'nın da bu dalda olimpiyatlara katılmayı başaran ilk kadın sporcusu olarak, iki ülkenin de spor tarihine adını yazdırdı.


- "Türkiye ve Letonya adına gurur duyuyorum"


Letonya asıllı milli sporcu Lasma Liepa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa olimpiyatlara katılacağı için mutlu olduğunu belirterek, Türkiye'nin de ilk kez kendisiyle olimpiyatlarda yer alacak olmasından dolayı ayrıca sevinçli olduğunu söyledi.

Antalya Belek'teki milli takım kampında antrenmanların son derece iyi gittiğini dile getiren Liepa, milli takım başantrenörü Dragan Plesvic'in söylediklerini harfiyen yerine getirdiklerini belirtti.

Liepa, Türkiye'nin kanodaki ilk olimpiyat sporcusu, Letonya'nın ise ilk kadın kano sporcusu olmaktan onur duyduğunu vurgulayarak, "Hem Türkiye hem de Letonya adına gurur duyuyorum." diye konuştu.

Türkiye'ye ilk geldiğinde Letonya'daki arkadaşlarının "Neden Türkiye'yi seçtin? Niye burada devam etmiyorsun?" diye sorduklarını aktaran Liepa, elde ettiği derecelerden sonra ise "Türkiye'ye gitmekte gerçekten doğru bir karar vermişsin." diyerek kendisine destek verdiklerini kaydetti.


- "Hedef, finalde ilk 5-6"


Türkiye Kano Federasyonu Teknik Koordinatörü Fatih Sani ise sporcuları arasında ciddi bir rekabet ortamı olduğunu belirterek, bunun da derecelerin giderek daha iyi hale gelmesini sağladığını söyledi.

Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek Lasma Liepa'nın finale kalacak seviyede olduğunu vurgulayan Sani, "Sporcumuzun finalde de ilk 5-6 içerisinde yer almasını bekliyoruz. Zaten ilk 5-6 demek her an madalya alabileceği anlamına geliyor. Madalya ise o günkü starta, o gün çektiğiniz yarım kürek fazlasına göre yer değişiyor." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.