İki yüzlü Batı, kendini Karabağ'da bir kez daha gösterdi

İki yüzlü Batı, kendini Karabağ'da bir kez daha gösterdi
Karabağ'da anlaşmalara uymayan, Azerbaycan askerlerine ve sivillere saldırıp şehit eden Ermeni güçlere sesini çıkarmayan Avrupa Birliği, Azerbaycan'ın terörist unsurlara yönelik temizlik harekatı sonrası sesini yükseltti

Karabağ'da anlaşmalara uymayan Azerbaycan askerlerine ve sivillere saldırıp şehit eden Ermeni güçlere sesini çıkarmayan Avrupa Birliği, Azerbaycan'ın terörist unsurlara yönelik temizlik hareketi sonrası sesini yükselmeye başladı.

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna yönelik AB'den Karabağ'daki operasyonu durdurma çağrısı geldi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı yazılı açıklamada, "Avrupa Birliği, temas hattında ve Karabağ'ın diğer yerlerinde yaşanan askeri gerilimi kınıyor. Düşmanlıkların derhal durdurulması ve Azerbaycan'ın mevcut askeri faaliyetlerini durdurması yönünde çağrıda bulunuyoruz. Bakü ve Karabağ Ermenileri arasında diyaloğa acilen dönülmesi gerekiyor. Bu askeri gerilim, bölgedeki halkın göçünü zorlamak için bir bahane olarak kullanılmamalıdır. Barış ve normalleşme görüşmelerine elverişli bir ortam sağlamak için şiddetin durması gerekiyor. Müzakere edilen sonuçlara yönelik çalışmak için tüm tarafların gerçek taahhüdü gereklidir" ifadelerini kullandı.

Borrell, AB'nin diyaloğun kolaylaştırılması konusunda çaba göstermeye devam ettiğini vurguladı.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de Azerbaycan'a operasyonu "derhal" durdurma çağrısında bulundu. Michel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dağlık Karabağ'dan kötü haberler geliyor. Bakü ve Karabağ Ermenileri arasında gerçek bir diyaloğun tesis edilebilmesi için Azerbaycan'ın askeri faaliyetleri derhal durdurulmalıdır" dedi.

376298781-18303712540119547-2470286351961991441-n.jpg

FRANSA: "GÜÇLÜ YANIT İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD'li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor" ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair açıklama yaptı. Açıklamada Azerbaycan'ı saldırılarını, "Fransa, derhal durdurmaya ve uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırıyor. Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi amacıyla Avrupalı ve ABD'li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne konuyu görüşmek üzere acil toplama çağrısında bulunuldu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.