İkinci el araba alacaklar dikkat! Düşüş yüzde 20’yi buldu

İkinci el araba alacaklar dikkat! Düşüş yüzde 20’yi buldu
İkinci el otomobilde fiyatlardaki düşüş yaklaşık yüzde 20'yi buldu. "Köpük fiyatlar ortadan kalktı"...

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüş sürüyor

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Fiyatlardaki düşüş, sıfır otomobillerin bayilerde bulunması ve ulaşılabilir olmasıyla birlikte Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerin de etkisiyle gerçekleşti.

Oto galerici Gökhan Ardeşen, fiyatların düşüş trendinde olduğunu belirterek, "Otomobiller fahiş fiyat istenmediği takdirde alınıp satılabiliyor. Pandemi sonrası görülen fiyatlarda sürekli artış trendi son buldu. Yatırım için araç alanlar piyasadan çekildi. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ile stokçuluğun da önüne geçildi. İkinci el otomobil pazarı son günlerde hareketlenmeye başladı" diyerek konuştu.

Ardeşen, en çok talep edilen araç modelleri ile ilgili de konuşan Ardeşen, "En çok orta segment araçlar talep görüyor. İlk aracını alacaklar, orta gelirli aileler, ilk ehliyetini alanlar orta segment araçlara talep gösteriyor. Lüks kategorideki araçlarda krediye ulaşmak zorlaştı. Bunun da etkisiyle lüks araç satışları orta segmentlerin gerisinde kaldı" söyleminde bulundu.

Fiyatlardaki düşüş yüzde 20'yi gördü

Ardeşen'in verdiği bilgilere göre, ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş yüzde 20'yi buldu. Bu düşüş, özellikle sıfır otomobil fiyatlarının da düşmesi ile birlikte daha da hızlanabilir.

Düşüş trendinin devam etmesi halinde, ikinci el otomobil fiyatlarının pandemi öncesi seviyelere yaklaşması bekleniyor. Bu da, araç sahibi olmak isteyenler için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.