‘İkinci El Oto’da fiyatlar yükselişte

‘İkinci El Oto’da fiyatlar yükselişte
Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sorunu vatandaşları ikinci ele yönlendirdi.

Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sorunu vatandaşları ikinci ele yönlendirdi. İkinci el araç piyasasında talep yoğunluğu yaşanırken buna bağlı olarak fiyatlar da yükselişe geçti

abazz-1.jpg

2. EL PİYASASI ALEV ALDI

İkinci el araç piyasasındaki son durumu değerlendiren Abazlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Abaz, üst segment araç fiyatlarının yüzde 20-25 arttığını ifade etti. İkinci el araç piyasasında talep patlaması yaşandığını aktaran Abaz, “Şu an ikinci el araç piyasası alev almış durumda. 2022 yılının sonuna doğru vatandaşlarımızda bir panik durumu başlamıştı. Araç fiyatlarının artması konusunda yaşanılan tedirginlik nedeniyle ve sıfır araç temininde yaşanılan sorunlarla birlikte vatandaş ikinci ele yüklendi. Şu an 2023 yılının ilk haftasındayız ve biz bunu çok fazlasıyla hissediyoruz” dedi.

FİYATLAR YÜZDE 25 ARTTI

Abaz, “Önceden insanlar parasıyla altın, döviz alırdı. Şimdi araç alıyor. Çünkü ciddi bir enflasyon var. Çok büyük bir kar oranı var. Bu nedenle vatandaş alıyor aracı 3-4 ay bekletiyor. Daha sonra satışa çıkarıyor. Bu da piyasadaki araç stokunu çok olumsuz etkiliyor. Aralık ayının ikinci yarısında piyasa yüzde 10-15 yükselmişti. Son fiyat artışlarıyla birlikte yüzde 25’lere kadar çıktı. Şuan üst segment araçlardaki en büyük problem araç temini. Sıfır araçların ülkeye girişinde ön görülen tarih ise Şubat sonu, Mart ayının başı” diye konuştu.

BİZ DE DÜŞME TARAFARIYIZ

Talep yoğunluğundan dolayı fiyatların yükseldiğini de aktaran Memduh Abaz, “Bu fiyat artışları 0 araçlar ülkeye girmedikçe devam eder. Çip krizi ortadan kalktıktan sonra 0 araç üretimleri artacak ve fiyatlar düşmeye başlayacak. Biz de araçları düşük fiyatlarda alıp satma taraftarıyız. Çünkü bu şekilde sermaye daralıyor” dedi.

abazz-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.