İkinci el otomobil fiyatları Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından geriledi

İkinci el otomobil fiyatları Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından geriledi
İkinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ediyor. Fiyatlar ise ortalama yüzde 30 geriledi. Oto galericiler piyasadaki durgunluğun bir süre daha devam edeceğini ve fiyatların da yüzde 35'lere kadar gerileyeceğini söyledi.

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluk etkisini gösteriyor. Ücretler ise ortalama yüzde 30 kednini geriye çekti. Oto galericiler piyasadaki durgunluğun böyle biraz daha devam edeceğini ve fiyatların da yüzde 35'lere kadar gerileyeceğini belirtti.

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluk devam etmekte. Neredeyse üç ay içerisinde fiyatlarda yüzde 30 gerileme meydana geldi. Talebin olmadığını söyleyen galericiler, durgunluğun bir süre daha devam edeceğine değindi. İkinci el araç fiyatlarının önümüzdeki günlerde yüzde 35'lere kadar gerileyeceği öngörülüyor.

Fiyatlar Düşecek Piyasa Rahatlayacak

İkinci el araç durumunun durgun devam ettiğini söyleyen galerici Yılmaz Kebapçı, "Fiyatlar hızlı bir şekilde aşağıya doğru iniyor. Şu vakitte köpük kalktı diyebiliriz. Bunun sebeplerinden bir tanesi stokçuların aradan çıkması ve talep de büyük oranda düştü. Şu anda fiyatlardaki gerileme yüzde 25-30 arasında kendini gösteriyor. Sıfır otomobillerde de ilan yoğunluğu olmaya devam etmekte. Elinde bulunduranların çoğu yatırım için almıştı şimdi ise satmak istiyor. Bunun sebebi ise faiz oranlarının artması" şeklinde konuştu.

Fiyatlar Yüzde 30 Kendini Geriye Çekti

İkinci el otomobil piyasasında ki durgunluğun 3 aydır devam ettiğini dile getiren oto galerici Gökhan Ardeşen, "Bu durgunluğun yakın bir vakitte biteceğini düşünmüyoruz. Fiyatlardaki düşüş ortalama en yüksek seviyeden yüzde 30 geri bize döndü. Bu durumun önümüzdeki zamanlarda da yüzde 35'lere kadar gerileyeceğini ön görüyoruz. Talep ise eskiye göre çok fazla eskisi gibi değil neredeyse yok. Yatırım için lüks araç alan şahıslar otomobillerini elden çıkartmak istiyor. Yatırımcı oldukları içinde faize doğru gidiyorlar. Bununla birlikte sıfır araçlarda yapılan kampanyalar sebebiyle de otomobilini satıp model yükseltmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.