İkinci el otomobilde plaka oyunu

İkinci el otomobilde plaka oyunu
İkinci el otomobil satışlarında satıcıların hasarlı araçları plakalarını değiştirip, satmaya başladığı belirtildi.

İkinci el araç satışlarında satıcıların hasarlı otomobilleri plakalarını değiştirip, satmaya başladığı belirtildi. Araba satın alacak şahıslara, şasi sorgulaması yapmadan otomobil almaları durumunda hasarlı otomobil uyarısı yapıldı.

Otomobil hasar kaydı sorgulamanın ikinci el araç alım satım işlerinde çokça kullanılan bir işlem olduğu, satıcının ve alıcının bahse konu olan otomobili herhangi bir hasar kaydının olup olmadığını ve herhangi bir problemi olup olmadığı kaza veya herhangi bir olaya karışıp karışmadığını bu sayede öğrenirken, ikinci el otomobil piyasasında "plaka" sahtekarlığı yapılamaya başlandığı anlaşıldı.

iha-20240103aw111764-2.jpg

HASAR KAYDINI ŞASİ NUMARASINDAN SORGULAYIN

Araç sektöründe kötü niyetli şahısların çoğaldığını ifade eden galerici esnafı Mustafa Başkonuş, "Perşembe günü ilanlarda bir otomobil gördüm ve araç çok temiz ve şık görünüyordu. Aracın hasar kaydını plaka ile sorguladım ve herhangi bir hasar kaydı olmadığını gördüm. Alacağım vatandaştan aracın ruhsatını istedim, şu an yanımda yok yarın sabah getireyim dedi. Ertesi gün oldu, ben yola çıktım ben bu kişiden yeniden istedim ruhsatı. Çünkü aracı şasiden sorgulamam bakmam gerekiyor, bu işi de yaptığım için sorgulamadan işimi garantiye alamam . Ruhsatı attığı an ruhsattan girdim şasi bilgilerini yazdım ve bir baktım ne göreyim aracın ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. Şimdi ben plakadan sorguladığımda nasıl oldu da hasarsız çıktı, onu söylemek istiyorum. Otomobil ruhsatta tescil tarihi olur. Bu araca ben gitmeden 1 gün önce işlem yapılmış, devir alınmış ve aracın plakası değişmiş. Bu nedenle bu hasar kaydı çıkmamış. Aracı alırken mutlaka otomobili hasar kaydını, aracın şasi numarasından bakarak yapın. Yoksa mağdur olabilirsiniz, bu duruma biz düşmedik çok şükür" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.