İkinci elde fren patladı

İkinci elde fren patladı
2 yıl önce 20-25 bin liraya satılan ikinci otomobiller 85-90 bin lira satılıyor. Adeta frenin patladığını ifade eden esnaflar, fiyat söylemeye utanır hale geldiklerini ifade ediyor.

2 yıl önce 20-25 bin liraya satılan ikinci otomobiller 85-90 bin lira satılıyor. Adeta frenin patladığını ifade eden esnaflar, fiyat söylemeye utanır hale geldiklerini ifade ediyor.

Konya araç piyasasının kalbinin attığı Fevziçakmak Mahallesi’nde hizmet veren Konya Açık Oto Pazarı, araçlarını alıp, satmak isteyen vatandaşlarla dolup taşmaya devam ediyor. Araç piyasasını yakından takip eden vatandaşların en büyük şikayeti ise araç fiyatlarındaki aşırı artış ve dalgalanmalar.

SIFIR ARABAYA 6 AY GÜN VERİLİYOR

10 yılı aşkın süredir araç alıp sattığını ifade eden Pekcici Otomotiv Sahibi Fatih Pekcici, “Şuan Konya piyasasında araç bulamama sıkıntısı mevcut. Vatandaş bugün bir acenteye gittiğinde 6 ay sonrasına araç için gün veriliyor. Belirli bir kapora alınıyor ama 6 ay sonrasına fiyat garantisi verilmiyor. Yoğun talep var ve günden güne yetişemediğimiz bir fiyat artışı söz konusu. Fiyatların da artmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Nereye kadar gidecek, nasıl gidecek bilmiyoruz. Bugün vatandaş acenteye gittiğinde bulamadığı arabayı internet sitelerinde arıyor. Bu araç oto pazarından da alınsa, internet üzerinden araştırılıp da alınsa ülkemizde hemen hemen artık oto check upın olmadığı yer yok. Her memlekette güvenilir firmalar var. Vatandaşlarımız alacakları araçları herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına mutlaka bu firmalara göstersinler” dedi.

fatih-pekcici.jpg

BU ARABALARIN HAKKI BU PARALAR DEĞİL!

Araç fiyatlarını çok yüksek bulduklarını aktaran Saygın Galeri Sahibi Hakan Sayan ise, “Her hafta araçlar en az 2 bin lira pahalanıyor. Bu fren patladı bir yere gidip vuracak. 2 yıl önce 20-25 bin liraya sattığımız araba bugün 85-90 bin lira. Bizde memnun değiliz. Biz bir arabaya 80-90 bin lira isterken utanıyoruz. Aslında bu arabaların hakkı bu paralar değil. Sektörün gidişatını hiç iyi görmüyoruz. Fiyatların bu kadar artmasındaki en büyük sebep de araç sahiplerinin kendi araçlarının muadilleri ile kıyaslayarak bilinçsizce fiyat artırması. Bu işin başını da malum internet siteleri çekiyor.

hakan-sayan.jpg

Piyasada tutarsızlık çok. Akşama yaptığın pazarlık sabaha bozuluyor. Vatandaşlarımız araçlarını mutlaka güvenilir ve kalıcı insanlardan alsınlar. Şuan araba alım satımı işi yapan insanlara karşı bir ön yargı, güvensizlik var. İnsanlar alım satım yapan adamdan değil, biniciden araba alacaksın düşüncesi var. Aslında bu yanlış bir düşünce. Bizler araçların bütün masraflarını üstleniyor, yaptırıyoruz ve öyle satışını gerçekleştiriyoruz. Bunu da işlerimizin yürümesi ve kalıcı olabilmek için yapıyoruz. Ama bir binici sanayiye geçerken yaptırırım düşüncesiyle aracını yaptırmayı erteliyor. Vatandaşın ilk önce bunu bilmesi lazım. Vatandaş bizden aracını satın alsa yarın bir gün bir durumda çalabileceği kapısı var” diye konuştu. (Mehmet Günnar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum