İkinci İnönü Zaferi'nin 95. yıl dönümü

İkinci İnönü Zaferi'nin 95. yıl dönümü
Bozüyük'te İkinci İnönü Zaferi'nin 95. yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, İkinci İnönü Zaferi'nin 95. yıl dönümü dolayısıyla "Tarihine Yürü, Ecdadına Sahip Çık" adı altında yürüyüş yapıldı.

Bozüyük Belediyesi öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen etkinliğe katılanlar, Nanedere mevkisinden başlayarak 8 kilometre yürüyüp yaklaşık 3 saatte Metristepe'ye ulaştı.

İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç, Bozüyük Ticaret Odası Başkanı Buğra Levent, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin'in de aralarında bulunduğu grup, yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Törende konuşan Tunç, İkinci İnönü Zaferi'ni 95. yılında hatırlamak ve hatırlatmak, ecdada sahip çıkmak, kurtuluş mücadelesi ve sonrasında vatan için tüm şehitleri yad etmek amacıyla yürüdüklerini söyledi.

Bozüyük Fen Lisesi Müdürü Evren Canyılmaz'ın İkinci İnönü Zaferi'nin tarihsel önemiyle ilgili konuşmasından sonra katılımcılara çorba ve helva ikram edildi.

Tören, İnönü Şehitliği'nde dua edilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.