İkinci İstiklal Savaşı veriyoruz  

İkinci İstiklal Savaşı veriyoruz   
 ASKON Konya Şubesi’nde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye’nin geleceğini belirleme adına bugün ikinci İstiklal Savaşı’nın içerisinde olduğunu ifade etti

ASKON Konya Şubesi Ekonomi Konferansları Serisi devam ediyor. ASKON Konya Şubesi ‘nin daveti ile Konya’ya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ‘İpekyolu Ticareti’nde Konya’nın Yeri ve Önemi’ konulu bir konferans verdi. ASKON Konya Şubesi’nde gerçekleşen konferansa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

 Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, önemli bir konuyu önemli bir konuşmacıdan dinleyeceklerini ifade etti. Yıldırım, “Bizleri kırmayıp davetimiz kabul eden Metin Külünk beye teşekkür ediyoruz. Konferansımın hayırlı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi.  Konya’nın İslam coğrafyası için son derece önemli bir şehir olduğunun altını çizen Metin Külünk, “38 yıldır bu şehirle iç içeyim. Özellikle Kudüs mitingini unutamıyorum. Konya siyasi tarihimiz için büyük kıymet ifade ediyor. Anadolu’nun bağımsızlık mücadelesinde, devletimizin var oluşunda önemli bir üstür” dedi.

BUGÜNÜ YARINDAN YAŞIYORUZ!

Dünyada yaşanan gelişmeleri değerlendiren Külünk, “ABD, yükselen yeni güç merkezini kuşatmak istiyor. Eğer kuşatmaz ise, Çin 38 trilyon dolar ile 2030’da dünya lideri olacak. ABD 23.75 trilyon dolar ile ikinci sıraya gelecek. ABD dünyada egemenliğini kaybetmemek için yeni bir strateji geliştiriyor. Burada yükselen yıldız Ortadoğu. Lokomotif ülke ise Türkiye. Bu yükselen güç karşında eriyeceğini tahmin eden ABD, Türkiye’ye oynuyor. . Bugün atılan adımlar, yaşanan çatışmalar yarını kontrol etmek içindir. Modern İpekyolu dünyada yeni bir ticari küreselleşme başlatacak. Bunun oluşturacağı gücü iyi okumak, iyi hazırlanmazsak yarın da kendimizi göremeyiz. Bugün ülkemizin attığı bütün adımlar Türkiye’ye yarından bakmaktır. Dünyanın ağırlık merkezi eski yerine Doğu’ya kayıyor. Neden Doğu’ya kayıyor, Hazar bölgesindeki ham petrol rezervleri ABD’nin petrollerinin iki katı. Kazakistan’da Irak’ta çıkarılmayı bekleyen milyonlarca metreküp doğalgaz var. Orta Asya ülkelerinde uranyum ve plütonyum var. Bu coğrafyanın kendi başına bırakılması mümkün mü? Dolayısıyla gücün Doğu’ya kayması, enerjinin çekim merkezinin doğuda inşa edilmesi doğal olandır. Bu anlamda modern İpekyolu’nu inşa eden aklın ne düşündüğün iyi bilmek zorundayız” diye konuştu.

MODERN YOLU İLE GELECEĞİMİZ ŞEKİLLENECEK

Modern İpekyolu projesine değinen Külünk, “Dünyayı 100 yıl etkiyecek yeni bir proje hazırlıyorlar. 2013’te yapılan anlaşma ile tarihin İpekyolu, yeniden canlandırılacak. Yeni adı ‘Tek Yol’ olan bu yol Pekin’den Londra’ya uzanan yeni bir kuşak oluşturuluyor. Demir ağlarla uzanacak bu yol ile Pekin’nden Londra’ya 12 günde ulaşılacak. Bu yol  ile biz de Türkiye olarak geleceğimizi belirleyecek önemli bir arefedeyiz. İpekyolu kadim bir yoldur. Önümüzde bir fırsatın eşiğindeyiz. Doğu ve Batı’nın gücü olma fırsatını tarih önümüze getirdi. Çünkü bu projenin geçeceği en kritik orta yol Anadolu’dur, Konya’dır. Bugün ABD bu yüzden Suriye’de. Bugün ki PKK’nin da tüm terör  örgütlerinin de referansı bu. ABD bu kuşağı yani modern İpekyolu’nu kontrol altına almak istiyor. Doğu Akdeniz’i tutarak, Suriye’nin üzerinde bir PKK kolu oluşturarak terörle burada yapılaşarak bu yolu kontrol almaya çalışacak. Eğer bu yolda yerimiz iyi okuyamazsak Çin’in hakimiyetine boyun eğmiş olacağız. Çin’in bu yükselişini engelleyebilecek yegane güç Türkiye liderliğindeki İslam coğrafyasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.