"İkna Odalarını Kuranlar Hak Ve Özgürlüklerden Bahsediyor"

"İkna Odalarını Kuranlar Hak Ve Özgürlüklerden Bahsediyor"
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: - "Bu millet hiç geriye gitmediği gibi yapanı da yıkanı da birbirinden çok güzel ayırt eder. Bu memlekette bir şey yapmamış ve yaptırmamışlar. Şimdi ise haktan, hukuktan, özgürlükten ve adaletten bahsediyorlar. Ayn

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Bu millet hiç geriye gitmediği gibi yapanı da yıkanı da birbirinden çok güzel ayırt eder. Bu memlekette bir şey yapmamış ve yaptırmamışlar. Şimdi ise haktan, hukuktan, özgürlükten ve adaletten bahsediyorlar. Aynı kafa 28 Şubat'ta üniversitelerde başörtülülere nice zulümler yaptı. Okullarından ettiler, ikna odaları kurdular." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş, İstanbul Büyükçekmece'de bazı fabrikaları ziyaret etti.

Bakan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, CHP ittifakı olarak isimlendirdiği "Millet İttifak"nın toplumda önemli bir karşılığının olmadığını belirterek, milletin yanlışta ittifak etmeyeceğine, doğruda birleşeceğine inandıklarını dile getirdi.

Üniversitelerde başörtülülere zulmedenlerin, ikna odaları kuranların, 28 Şubat sürecinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili olduklarını anlatan Kurtulmuş, o kafanın bugün haktan ve hukuktan bahsettiğini söyledi.

Kurtulmuş, İstanbul'un fabrikalarında coşkuyla karşılandığını aktararak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk seçimine, bu fabrikalarda çalışanların ateşli bir şekilde sahip çıktığını belirtti.

- "Darbeler ile sivil siyaset köşeye sıkıştırıldı"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin Türkiye'de bir gerekliliğin sonucunda ortaya çıktığına vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, "Türkiye'de bugüne kadar ki hükümetlerin ömrü sadece 19 aydır. Kirli pazarlıklarla kurulan ya da hiç kurulamayan hükümetler oldu. Güneş Motel faciası gibi kurulan iktidarlar, bir süre sonra yıkıldı. Darbeler ile sivil siyaset köşeye sıkıştırıldı. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiyoruz. Hükümet başkanı olan cumhurbaşkanını artık doğrudan doğruya halk seçecek. Bugüne kadar ki sistem 2 buçuk gün sonra inşallah eski bir sistem olarak tarihe karışacak." dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 34 ile yüzde 49 ile ülkeyi yönetirken şimdi bu çıtayı yüzde 50+1 seviyesine taşıdığına dikkati çekerek, bunun nedeni olarak da millete güvenen bir siyasi çizgiye sahip olmalarını gösterdi.

Refah Partisi'nin geçmişte yüzde 3-4 oy aldığı günlerde bile halkına güvenerek "cumhurbaşkanını halk seçsin" dediğini hatırlatan Kurtulmuş, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun "cumhurbaşkanını halk seçsin" dediğini ve zaman zaman da "başkanlık sistemi olsun" dediğini söyledi.

Millete güvendiklerini, milletin daha iyi yönetilmesini ve önünün açılmasını istediklerini ifade eden Kurtulmuş, oyunlarla milletin önünün kesilmesine asla rıza göstermeyeceklerini vurguladı.

- "Türkiye ekonomik olarak büyüyor"

Türkiye'nin ekonomik olarak daha ileriye gittiğinin altını çizen Kurtulmuş, "Çok sayıda fabrikaya gittim. Fabrikalar yüzde 85 seviyelerinde kapasite kullanım oranıyla çalışıyor, yani harıl harıl üretiyoruz. Patronlar, 'iş arayan birileri varsa bize gönderin biz onlara iş vermeye hazırız' diyor. Türkiye ekonomik olarak büyüyor, patronlar işçi arıyor ancak bulamıyor. İstanbul'a yapılacak olan havalimanı, dünyanın en büyük havaalanlarından biri olacak, Avrupa'nın ise bir numarası olacak. Bugün Türkiye'nin her yerinde üniversiteler, her yerinde havalimanları var, yollarımız, hızlı trenlerimiz, köprülerimiz var." diye konuştu.

Bakan Kurtulmuş, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırken birilerinin ise yaptırmayacaklarını anlattığını, hatta hızını alamadan "yıkacağım" dediğini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birisi, 'Çanakkale Köprüsü'nü yaptırmayacağım.', diğeri 'araba yaptırmayacağım.', bir diğeri 'neden hızlı tren getiriyorsunuz?' diyor. Bu millet hiç geriye gitmediği gibi yapanı da yıkanı da birbirinden çok güzel ayırt eder. 40 yıl evvel bir yere diktiğiniz bir ağacımız olsun. Bu memlekette bir şey yapmamış ve yaptırmamışlar. Şimdi ise haktan, hukuktan, özgürlükten ve adaletten bahsediyorlar. Aynı kafa 28 Şubat'ta üniversitelerde başörtülülere nice zulümler yaptı. Okullarından ettiler, ikna odaları kurdular. Bunları yapanlar daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili oldu. Buna örnek de Nur Serter'dir. Başka milletvekilleri de başörtü yasağının devam etmesinin Türkiye'nin bekası için gerekli olduğunu savundu. Ancak bugün haktan ve hukuktan bahsediyorlar."

- "Döviz üzerinden operasyon yapıyorlar"

24 Haziran seçimlerinin yapanların önünün açılacağı bir seçim olacağını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Gezi Parkı'nda 'ağaç' diye başlayan olaylar anlaşıldı ki amaç milletin önünü kapatmak. Gezi Parkı olayları Türkiye'nin IMF ile ilişkisini kestiği 2013 yılının mayıs ayında başladı. Bu olaylar başladığında faiz yüzde 4,84 seviyesindeydi. Bir sürü olay oldu. Türkiye uçurumun kenarından kurtuldu. 17-25 Aralık yargı operasyonu gibi görünmesine rağmen sonucunda döviz ve faiz yükseldi. Operasyonun başka bir amacının olduğu, milleti fakirleştirme, hükumeti durdurma operasyonu olduğunu anladık. Arkasından çok sayıda bombalama olayı oldu. Reina, Sultanahmet bombalandı, çukur eylemleri yapıldı. Uçak vermeyenler, bize İHA vermeyenler, müttefikimiz olduğunu zannettiğimiz ülkeler, 2 bin 500 tür silahı PYD'ye verdi. Bütün bunlar yetmedi, 15 Temmuz'da düğmeye basıldı. Cumhurbaşkanımız son dakikada kurtuldu. Şimdi de döviz üzerinden operasyon yapıyorlar."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.