İlaçlama ekipleri ilçede etkin bir ilaçlama çalışması yapıyor

İlaçlama ekipleri ilçede etkin bir ilaçlama çalışması yapıyor
Karatay Belediyesi; Mayıs ayında başlattığı ilaçlama çalışmalarını sıcakların artışıyla hızlandırdı.

Karatay Belediyesi; Mayıs ayında başlattığı ilaçlama çalışmalarını sıcakların artışıyla hızlandırdı. Veteriner İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ilaçlama ekip sayısını da artıran Karatay Belediyesi, ilçe genelinde sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşereye karşı yoğun ve etkin bir ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Mayıs ayında özellikle sivrisineklerin ve haşerelerin üreme noktaları olan yerler ile kanalizasyonlardaki uçkun ve larvalarının bulunduğu alanların ilaçlanmasıyla Karatay’da başlayan çalışmalara hız verildi.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi bünyesindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı toplam 25 kişilik personel, ULV cihazlı araçlar da dahil olmak üzere toplam 15 araçla ilçenin tamamında ilaçlama çalışması yapıyor.

ilaclama-calismalari-6-2.jpg

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Karatay’ın parklarında, bahçeleri, yeşil alan ile yeşil kuşaklarda yoğun bir ilaçlama çalışması yaparken; Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrolündeki ekipler de ilçenin tüm mahallelerinde, cadde ve sokaklarında belirlenen program kapsamında; insan ve çevre sağlığını özellikle göz önünde bulundurarak etkin bir ilaçlama yapıyor.

ilaclama-calismalari-9.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediyenin rutin programının yanı sıra vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda da ilçede ilaçlama çalışmalarını hızlandırdıklarını vurgulayarak; “Havaların ısınmasıyla birlikte yaptığımız ilaçlama çalışmalarını ilçe genelinde bir seferberliğe dönüştürdük. Hemşehrilerimizin sağlığına ve günlük yaşamına tehdit unsuru olan her duruma karşı etkin bir ilaçlama çalışması yapıyoruz. Tedbiri elden bırakmadan çalışmalarımız 25 kişilik ekibimiz ve 15 aracımızla 80 mahallemizin tamamında yaz aylarının sonuna kadar yoğun bir şekilde devam edecek” dedi.

ilaclama-calismalari-8.jpg

ilaclama-calismalari-1-1.jpg

ilaclama-calismalari-5-1.jpg

ilaclama-calismalari-4-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.