İlbiz Höyüğü Parkı hızla tamamlanıyor

İlbiz Höyüğü Parkı hızla tamamlanıyor
Karatay Belediyesi yeşil alan çalışmaları ve sosyal donatı alanlarına yenilerini katmaya devam ediyor. Karaaslan Mahallesi'nde bulunan İlbiz Höyüğü yapılan çalışmalar ile eşsiz bir yeşil alana dönüşüyor.

Karatay Belediyesi yeşil alan çalışmaları ve sosyal donatı alanlarına yenilerini katmaya devam ediyor. Karaaslan Mahallesi'nde bulunan İlbiz Höyüğü yapılan çalışmalar ile eşsiz bir yeşil alana dönüşüyor. Karatay Belediyesi tarafından yapımı devam eden Konya'nın en büyüğü olacak 3000 kişilik Kır Düğün Salonunun yanında bulunan 28.333 m2'lik  İlbiz Höyüğü'nde şu ana kadar 5050 adet çalı dikimi gerçekleştirildi. 20.600 m2 rulo çim serilecek ve 4082 m2 kayrak taşlı yol döşemesi yapılacak olan parkın içersinde çocuk parkı ve fitnes alanı yer alıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'ın hızla gelişen bir yapılaşma içerisinde olduğunu vurgulayarak; artan yapılaşma ile birlikte yeşil alana ihtiyacın da arttığını söyledi. Başkan Hançerli İlbiz Höyüğü Parkının Kır Düğün Salonu'nun yanında yer alması nedeniyle düğünlere gelen misafirler tarafından da aktif olarak kullanılacağını vurguladı. Konya'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan Karatay Şehir Parkı'nı her hafta sonu yaklaşık 17 Bin kişinin ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Hançerli, Karatay'a gelecek ilave 125 Bin nüfusla birlikte yeşil alan ihtiyacının da büyüyeceğine dikkat çekti. Yeşil alan ihtiyacının huzurlu bir gün geçirmenin yanı sıra spor ihtiyacının karşılanması için de büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Hançerli, Olimpiyat Parkına yapılan ve Konya'nın en uzun tartan pisti olan 1100 metrelik tartan pistinin sağlıklı yaşam yürüyüşleri için çok uygun bir ortam sağladığını belirtti. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Hançerli mümkün olan en kısa zamanda İlbiz Höyüğü Parkı'nın Karatay'ın ve Konya'nın hizmetine sunulacağının müjdesini verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.