İletişim Başkanı Altun'dan Selman Özboyacı'ya teşekkür
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Birleşmiş Milletler (BM) Parlamenterler Oturumu'nda Türkiye delegasyonuna "Turkey" denilmesine müdahale ederek, hitabın "Türkiye" olarak düzeltilmesini sağlayan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı'ya teşekkür etti.
Altun, sosyal medya hesabından, AK Parti Konya Milletvekili Özboyacı'nın BM ve Parlamentolar Arası Birlik (IPU) ortaklığında düzenlenen Birleşmiş Milletler Parlamenterler Oturumu'nda Türkiye delegasyonuna "Turkey" denilmesine müdahale ettiği videoyu alıntıladı.
Videoda, Türkiye delegasyonuna söz verilirken "Turkey" denilmesinin ardından Özboyacı'nın "Artık Turkey değil, Türkiye" şeklinde karşılık verdiği ve ardından hitabın "Türkiye" şeklinde düzeltildiği kaydedildi.
Fahrettin Altun, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleri neticesinde ülkemizin adının Birleşmiş Milletler nezdinde 'Türkiye' olarak tescil edildiğini bütün muhataplarımıza hatırlatmak isteriz. Birleşmiş Milletler çatısı altında ülkemizin adının, doğru şekliyle, 'Türkiye' olarak anılmasına yönelik bu hassasiyeti nedeniyle AK Parti Konya Milletvekilimiz Selman Özboyacı'ya teşekkür ederim."
PAB TÜRK DELEGASYONU ADINA KONUŞMA YAPTI
“Sürdürülebilir kalkınma amaçları için eylemleri hızlandırmak: finans, kurumlar ve siyaset” temasında gerçekleştirilen oturumlarda, 2030 yılı Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin canlandırılması için çalışmalar yapıldı
PAB Türk delegasyonu adına bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Türkiye’nin sürece olan yaklaşımı ve katkıları üzerine değerlendirmelerde bulundu.
“Süreç yavaş ilerliyor”
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının yoksulluğu ortadan kaldırma, eşitsizlikle mücadele etme ve dünyayı gelecek nesiller için koruma yönünde ortak bir söz niteliği taşıdığına dikkat çeken Milletvekili Selman Özboyacı, “2030’a çok az bir süre kalmışken hedeflerin genel manada sadece yüzde 17’si yolunda ilerliyor. Bu gerçeklik Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının gerektirdiği siyasi ivmeyi yeniden oluşturmak için acil eylem çağrısında bulunuyor. Peki, bu konunun ulusal düzeyde sahiplenilmesi neden yavaş ilerliyor? Birçok ülkede önceliklerin çatışması ve kutuplaşmış siyaset, bu amaçların birleştirici bir çerçeve olarak benimsenmesini engelliyor. Bunun yanı sıra pandemi, iklim krizleri ve jeopolitik gerilimler ulusal kaynakları zorlamış, dönüştürücü değişimler için sınırlı alan bırakmıştır. Ancak parlamentoların bu zorlukların çözümünde özel bir rolü vardır. Siyasi partiler arasındaki iş birliğini teşvik ederek, yasaların denetimini güçlendirerek ve ulusal bütçelerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını desteklemesini sağlayarak bu hedefleri fikirden gerçeğe dönüştürebiliriz” dedi.
“Türkiye güçlü bir örnek teşkil ediyor”
Türkiye’nin Ulusal Sürdürülebilir Kalkınma Koordinasyon Kurulu ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının ulusal kalkınma planlarıyla entegre edildiğine vurgu yapan AB Uyum, PAB ve Karma Parlamento Komisyonu üyesi Özboyacı, “Uluslararası düzeyde Türkiye, en az gelişmiş ülkeler için dijital uçurumu kapatmaya ve küresel sürdürülebilir kalkınma çabalarını desteklemeye yönelik kilit bir kuruluş olan BM En Az Gelişmiş Ülkeler Teknoloji Bankası’na Gebze’de ev sahipliği yaparak taahhüdünü ortaya koymaktadır. Ayrıca ülkemizin katkıları en savunmasız kesimleri desteklemek için vazgeçilmez bir kaynak olan resmi kalkınma yardımlarını da kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.
“Finansal yapıyı reforme etmeliyiz”
Dünya genelinde eylemleri daha ileriye taşımak gerekliliğine de dikkat çeken Selman Özboyacı, “Özellikle gelişmekte olan ülkelerde, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için yıllık 4 trilyon dolarlık yatırım açığını kapatmak amacıyla uluslararası finansal yapıyı reforme etmeliyiz. Aynı zamanda inovasyonu ve sürdürülebilir kalkınma çabalarını ölçeklendirmek için özel sermayenin de harekete geçirilmesi gerekiyor” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.