Ilgın Belediyesi çiftçinin yanında

Ilgın Belediyesi çiftçinin yanında
Ilgın Belediyesi, tarım şehri olan Ilgın’da çiftçilere destek vermek amacıyla başlatmış olduğu ‘Üretmek Sizden Destek Bizden’ sloganı ile mısır tarlalarında görülen sineklere karşı drone ile ilaçlama yapıyor.

Ilgın Belediyesi, tarım şehri olan Ilgın’da çiftçilere destek vermek amacıyla başlatmış olduğu ‘Üretmek Sizden Destek Bizden’ sloganı ile mısır tarlalarında görülen sineklere karşı drone ile ilaçlama yapmaya başladı.

Drone ile ilaçlamak için gerekli başvuruları toplayan Ilgın Belediyesi, toplamda 5 bin dekar alanda ilaçlama çalışmasını yürütecek. Çalışmaları yakından inceleyen ve çiftçilerin her daim yanında olduklarını dile getiren Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, basına yapmış olduğu açıklamada verimliliği ve üretimi en üst düzeye çıkarmak için bu uygulamayı başlattıklarına vurgu yaparak, 2022 yılında da toplam 4 bin dekar şeker pancarı ilaçladıklarını bildirdi.

2023-07-25-14h22-01.png

ÜRETİM SİZDEN DESTEK BİZDEN

Başkan Ertaş açıklamasında “Ilgın Belediyesi olarak üretmek sizden destek bizden sloganıyla şehrimizde bulunan çiftçilerimizin mısırlarını ücretsiz olarak drone ile ilaçlıyoruz. Drone ile ilaçlama sayesinde mahsule hiç bir zarar vermeden yüksek verim alınması için çiftçilerimize destek oluyoruz. Tüm çiftçilerimizin ürünü bol, kazancı ve hasadı bereketli olsun inşallah” dedi.

2023-07-25-14h25-18.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.